Resita: „Ziua Recoltei“ sfidează criza (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: „Ziua Recoltei“ sfidează criza (GALERIE FOTO)
Resita: „Ziua Recoltei“ sfidează criza (GALERIE FOTO)

Producătorii au scăzut  preţul legumelor şi fructelor pentru a atrage clienţii reşiţeni.

Vinete, roşii, ardei, castraveţi, varză, toate produsele pentru murături şi dulceţuri au fost epuizate înaintea deschiderii oficiale a „Zilei Recoltei“.

Încă de la primele ore ale dimineţii, pe Stadionul de Atletism din Lunca Bârzavei, peste 100 de producători din Caraş-Severin, Timiş şi Vârşeţ (Serbia) au făcut ultimele pregătiri pentru cea de-a treia ediţie a „Zilei Recoltei“. „Ştiu că e devreme pentru cumpărături, dar stau aproape şi am vrut să văd ce pot să-mi permit“, a declarat reşiţeanca Amalia Bunea.
Cei mai mulţi dintre producători sunt mulţumiţi de rezultatele muncii lor. „Ca în fiecare an, ne-am pregătit cu tot ce am avut mai bun. Cu toate că pentru a avea produse de calitate investim muncă. Legumicultura este profitabilă, mai ales în această perioadă“, ne-a declarat Târziu Ionela, producător agricol din Belinţ.

Sărbătoare cu must şi pastramă

„Ne-am gândit să scădem preţurile pentru ca fiecare cumpărător să fie mulţumit“, ne-a declarat Cristina Neagu, producător Reşiţa.Pentru reşiţeni, „Ziua Recoltei“ nu înseamnă doar cumpărături. Nici în acest an nu vor lipsi mustul şi pastrama de la standuri. „După deschiderea oficială va avea loc un spectacol folcloric de excepţie în care vor evolua Nicoleta Voica, Nicu Novac, Felicia Stoian, Camelia Bojin Ciocu, Ramona Ilieş, precum şi numeroşi alţi solişti şi instrumentişti de valoare. Din program vor mai face parte şi ansamblurile de dansuri populare Semenicul şi Junii Datinii din Reşiţa, alături de cele din Armeniş, Borlova, Belinţ şi o formaţie de dansuri populare din Vârşeţ“, ne-a informat Adrian Damian, director S.C. Pieţe Reşiţa. Astfel, timp de trei zile, gospodinele vor avea ocazia să facă aprovizionarea pentru iarnă.

Cifre
100 de producători agricoli sunt prezenţi la „Ziua Recoltei“ la Reşiţa
.


Preţuri „Ziua Recoltei“
Conopidă între  2.5 şi 3lei
Varză între - 0.7 şi 1.5 lei
Ardei – 2.5 lei
Ardei iute – 5 lei
Ţelină – 2.5 lei
Roşii – 1.8 lei
Castraveţi – 2.5 lei
Ceapă – 4 lei
Gogonele – 2 lei
Morcovi – 2 lei
Fasole verde – 5 lei
Vinete – 2 lei
Cartofi -1 leu
Struguri între 2.5 şi 3 lei
Prune – 3.5 lei
Mere – 2 lei

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite