Războiul inspectorilor cu magazinele de vise ia amploare în oraşul de pe Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantele etnobotanice i-au tentat şi pe reşiţeni
Plantele etnobotanice i-au tentat şi pe reşiţeni

Autorităţile statului controlează periodic weed-shopurile reşiţene. Proprietarii magazinelor de plante etnobotanice refuză să îşi închidă afacerea, aşa că autorităţile le-o falimentează cu amenzi foarte mari. Ambele magazine din Reşiţa au primit vizita autorităţilor.

În urma controalelor la weed-shopurile din Reşiţa, inspectorii Gărzii Financiare Caraş-Severin au aplicat amenzi astronomice. Istoria controalelor în magazinele de vise începe la jumătatea lunii ianuarie, când cele două weed-shopuri din oraş au fost supuse unei descinderi a tuturor organelor abilitate ale statului. A urmat o scurtă verificare pe care au făcut-o inspectorii de la Garda Finaciară.

„Pentru nereguli la legislaţia privind contabilitatea, am aplicat amenzi, iar pe viitor le monitorizăm atent şi vom extinde cercetările”, a spus Cristian Anţilă, directorul coordonator adjunct al Gărzii Fianaciare Caraş-Severin. Poliţiştii cercetează şi ei cele două magazine din oraşul de pe Bârzava. „Noi am cerut analiza ierburilor comercializate în magazine, dar încă nu am primit niciun rezultat”, a spus Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al poliţiştilor cărăşeni.

Amenda e prea „frumoasă”

Proprietarul weed-shopului care le vinde reşiţenilor fericirea se declară nemulţumit de pedepsele primite. „Ameda de 17.000 de lei este foarte frumoasă, însă nu era nevoie de aplicarea ei numai pentru necompletarea fişei de magazin. Asta este o greşeală de copil”, a susţinut Francisc Boncilă. Acesta subliniază faptul că nu îşi va închide magazinul, în ciuda „şicanărilor” la care este supus de autorităţi. „Ştiu că ei vor, de fapt, să închidă magazinul meu, însă acolo nu este nimic ilegal. Pe perete, chiar la intrare, scrie mare că aceste ierburi nu sunt pentru consum”, a adăugat Boncilă. 

Cu toate acestea, plantele care se găsesc în magazin sunt ca un magnet pentru tineri. „Preţul unui pliculeţ de ierburi black hash, care cântăreşte 0,5 grame este 35 de lei. Suntem încă închişi la minte, iar autorităţile nu fac altceva decât să încerce să îngrădească libera circulaţie a mărfurilor. Astfel de plante se comercializează peste tot în Europa”, spune proprietarul weed-shopului.

Loc de întâlnire „high”

În ciuda controverselor care au luat naştere în aceste magazine, weed-shopurile au devenit cele mai populare locuri de întâlnire pentru tineri. Alexandru Potcoavă are 18 ani şi a rezistat greu tentaţiei de a intra în magazinele de droguri legale. „Adevărul este că nu ştiu exact la ce foloseşte“, a spus Alexandru.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite