Rambo a fost dezarmat de trei puştani şi reţinut de poliţiştii cărăşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un timişorean cu dublă cetăţenie, română şi americană, înarmat până în dinţi, a fost prădat de trei adolescenţi, care au furat un pistol, o puşcă de vânătoare cu lunetă şi un arc de vânătoare cu săgeţi “Rambo”. Atât el, cât şi hoţii, riscă ani grei de puşcărie.

Mircea Tolnai a sesizat în urmă cu trei zile poliţiştii oraşului Oraviţa despre faptul că, din locuinţa sa din Brădişorul de Jos, i-au fost sustrase mai multe bunuri, printre care un pistol de calibru 22, cu 84 de cartuşe, un arc de vânătoare cu zece săgeţi marca “Rambo”, o armă de vânătoare cu lunetă şi 40 de cartuşe 30X30. În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă, în scurt timp s-a reuşit identificarea suspecţilor, trei la număr. Este vorba de Ovidiu Ciosan, în vârstă de 18 ani, din Timişoara, şi doi minori de 14, respective 17 ani, din Oraviţa. “În urma a trei percheziţii domiciliare, s-a reuşit recuperarea tuturor bunurilor sustrase din locuinţa părţii vătămate, respectiv un generator electric, băuturi alcoolice, cabluri electrice, ceasuri de buzunar, cât şi cele două arme reclamate ca fiind sustrase”, precizează Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.


A uitat de pistol şi arcul “Rambo”
Bărbatul, care pretinde că a fost plecat din ţară din luna aprilie a acestui an la reşedinţa sa din Arizona, a reclamat doar sustragerea unei puşti de vânătoare marca Stiwens, calibru 5,6 şi a unei arme de vânătoare marca Winchester, de calibru 30-30. A uitat însă de pistolul Taurus, calibru 22 şi cele 230 de cartuşe pentru cele două puşti. În plus, nu a amintit nimic de arcul de vânătoare professional, deloc întâmplător numit “Rambo”.


Acesta este arcul de vânătoare model "Rambo", cu săgeţi care pot ucide

image

Reclamantul învinuit
     Odată cu prinderea hoţilor, lucrurile s-au complicat pentru Mircea Tolnai, pentru că armele şi muniţia au fost deţinute ilegal de către acesta. “Reclamantul a devenit învinuit, întrucât s-a demonstrat că armele au fost introduse în ţară ilegal şi fără să posede autorizaţie. A declarat că le-a adus în urmă cu câţiva ani şi că le-a păstrat în locuinţa respectivă. Pistolul pretinde că l-ar fi introdus în ţară pe Aeriportul Otopeni, într-o geantă. A fost foarte deviant în declaraţii. A doua zi nu a mai recunoscut că erau armele sale. A spus că a făcut o legendă ca să vină Poliţia mai repede”, precizează comisarul-şef Nicolae Borţeş. Faţă de Tolnai, care a fost reţinut pentru 24 de ore, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.


Puşti şi pistoale, la schimb cu un scuter
Tinerii care au intrat în casa cetăţeanului româno-american habar nu aveau că vor da peste un adevărat arsenal. “Hoţii au mers la furat. Nu ştiau că sunt arme, dar le-au găsit şi le-au luat. Intenţionau să le vândă. Au şi negociat, vroiau să facă schimb cu un moto-scuter. Noi extinedem cercetările pentru identificarea pesoanei care a negociat cu unul dintre cei trei hoţi”, afirmă comisar-şef Petru Şandru.  Ovidiu Ciosan şi tânărul de 17 ani sunt urmăriţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La fel ca şi cetăţeanul păgubit, ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Oraviţa, cu propunere de arestare preventivă.
“Vreau să precizez că ne-am bucurat de un sprijin substanţial şi foarte opretativ din partea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, care, în regim de urgenţă, a solicitat obţinerea mandatelor de percheziţie şi, mai mult, a participat la acţiunile desfăşurate de Poliţie”, a adăugat Nicolae Borteş, adjunct al şefului IPJ.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite