PORTRET / Raluca Başu dă cele mai bune sfaturi în modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanca a terminat Facultateade Litere, dar lucrează în domeniul vânzărilor şi mass-media

Raluca Başu a reuşit la doar 22 de ani să îmbine foarte uşor pasiunea cu meseria. Reşiţeanca este realizatoarea şi producătoarea unei emisiuni tv. Tinerei îi place moda şi ştie să îşi aleagă cele mai bune ţinute pentru fiecare ocazie. „Ca orice fată, îmi place să ţin pasul cu tot ce e nou, să aflu ultimele tendinţe. Din şcoala generală am început să acord o mai mare atenţie stilului meu vestimentar, atunci am început să-mi cumpăr reviste de gen”, a spus aceasta.

De la litere la vânzări
Raluca a terminat Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, secţia Limbi Moderne Aplicate, specializarea Engleză Germană la Universitatea de Vest din Timişoara, iar în 2006 a început să lucreze în domeniul vânzărilor. „Ca mai toţi tinerii care termină liceul, am plecat la Timişoara, la facultate. Din dorinţa de a mă angaja şi de a dobândi independenţă financiară, am decis să merg la un interviu pentru postul de media planner în cadrul departamentului de marketing la o firmă din localitate”, a povestit tânăra.

Frumoasă şi inteligentă, Raluca a început să muncească într-un domeniu care pentru mulţi sună pompos, însă care pentru ea a reprezentat o provoare. „Media planner este persoana care contactează diverse firme pentru a încheia contracte de publicitate. Pentru mine a fost o provocare.  Experienţă în domeniu nu aveam, dar am primit job-ul şi atunci a început aventura. Am înţeles ce presupun vânzările, am cunoscut oameni interesanţi şi de la fiecare am avut câte ceva de învăţat”, a spus reşiţeanca. Raluca Başu a avut rezultate şi a fost remarcată rapid, atât pentru capacitatea sa de muncă, cât şi pentru dorinţa de a progresa.

Provocarea televiziunii
De şase luni, Raluca a răspuns unei noi provocări şi dintr-o simplă întâmplare a ajuns să fie producătoarea şi realizatoare unei emisiuni tv la un post de televiziune regional. „Acum ceva timp am primit un telefon şi mi s-a făcut o propunere să apar pe sticlă. La început am fost sceptică, oare cum o să arăt pe tv, o să mă bâlbâi. Dar toate gândurile acestea au dispărut în momentul în care am fost trimisă pe teren”, a spus reşiţeanca.
Raluca s-a acomodat foarte repede cu camera şi este încântată de noua sa activitate. „Am descoperit că îmi place să apar în faţa camerei de filmat şi consider că este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat până acum”, a încheiat prezentatoarea.

Întrebări şi răspunsuri

Cât timp îţi petreci la shopping?

Merg la cumpărături atunci când îmi permite timpul. Îmi place să mă relaxez la shopping şi stau de multe ori şi câte trei ore. Sunt foarte atentă la felul cum arăt pentru că, din păcate, de multe ori prima impresie contează.

Televiziunea face parte din viitorul tău?
Da, vreau să mă ocup în continuare de emisiune şi mi-aş dori să-mi deschid un magazin de haine. Dar cu criza asta e cam riscant, aşa că mai bine aştept până se lămuresc lucrurile şi lumea nu va mai fi aşa speriată.

Care a fost cea mai interesantă filmare?
O filmare de care îmi aduc aminte cu drag este de la o cursă de raliuri unde am fost copilot. Nu am avut emoţii pentru că totul s-a desfăşurat foarte repede şi nu am avut timp să conştientizez ce se întâmplă.

Ce-i place
Îmi place să călătoresc, să citesc, să ies cu prietenele în oraş sau la un film, îmi place mult să dansez. Îmi place să mă relaxez, să conduc şi să ascult muzică. Mi-ar plăcea să ajung în America pentru că e ţara tuturor posibilităţilor.

Ce nu-i place
Nu îmi plac oamenii neserioşi sau cei care încearcă să profite de alte persoane şi nu îmi place să mă trezesc dimineaţa.

Profil
Născută - 24.04.1987, Reşiţa
Studii - Master în Mass-Media şi Relatii Publice în Timişoara
Ocupaţia - Realizator emisiune de divertisment
Familie - Necăsătorită

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite