Reşiţa: Bogdan Răducanu trăieşte viaţa în ritm de salsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Bogdan Răducanu trăieşte viaţa în ritm de salsa
Reşiţa: Bogdan Răducanu trăieşte viaţa în ritm de salsa

Campion naţional la dans sportiv la doar 14 ani, tânărul pasionat de mişcare petrece ore întregi în sala de antrenamente.

PROFIL
Născut. 09.08.1995 Reşiţa
Educaţie. Şcoala Generală Numărul 6 din Reşiţa
Ocupaţia. Dansator




Bogdan Răducanu este un tânăr de 14 ani dedicat dansului. Acesta îşi petrece în fiecare zi cel puţin două ore dansând. Deşi a făcut înot şi fotbal, a renunţat la tot în favoarea dansului. Muncitor şi ambiţios, Bogdan a obţinut titlul de campion naţional la la doar un an de zile de când a început să practice dansul sportiv.
„Sport am făcut de la vârsta de cinci ani, când tata m-a dus prima dată la bazinul de înot. Am făcut apoi fotbal, dar am renunţat în clasa a cincea, când am decis să merg la cursuri de dans de societate. Am fost plăcut surprins de primul antrenament la care am participat şi mi-am dorit să merg mai departe”, a povestit dansatorul.
Cuprins de mirajul dansului, Bogdan a început să exerseze din ce în ce mai mult, fiind atent ca fiecare mişcare să fie perfectă. Indiferent de cât timp pierdea la sală, dansatorul nu a renunţat nicio secundă să creadă că pasiunea sa îi va aduce  titlul de campion.
După un an de dans de societate, sprijinit de părinţi, care i-au oferit tânărului tot suportul necesar performanţei, Bogdan a început să practice dansul sportiv. „Mama şi tata au fost mereu lângă mine, mai ales că tata iubeşte dansul, ei merg la fiecare concurs la care eu particip. Fără ei şi fără îndrumările antrenorului, singur nu aş fi realizat aceste performanţe”, a spus tânărul.

Locul doi în schimbul unei descalificări
La doar trei luni de la începerea practicării dansului sportiv, Bogdan a participat şi la primul său „test” naţional organizat la Braşov. „La primul concurs am obţinut locul doi, asta cu toate că am riscat să fiu descalificat în seminifinală pentru că am picat. A fost o surpriză, mai ales că până în acel moment nu speram să am ocazia vreodată să particip la un astfel de concurs pe care îl priveam la televizor”, a povestit dansatorul.
Vrea să îşi depăşească antrenorul
Bogdan are un idol care l-a îndrumat în carieră şi lângă care a învăţat secretele dansului. „Îmi admir foarte mult antrenorul. Alex m-a ajutat foarte mult pe parcurs. Am avut şi încă am de învăţat de la el. Este o persoană serioasă, fapt care îl impune şi elevilor săi, şi îmi doresc să îl pot depăşi într-o zi”, a spus tânărul. Dansatorul este mereu atent la tot ce ţine de acest sport. El este foarte împlicat chiar şi în alegerea ţinutelor şi a pantofilor. „Îmi place să ştiu tot ce e nou, eu îmi aleg mereu ţinutele, atât pentru standard, cât şi pentru latino”, a completat Bogdan.


Întrebări şi răspunsuri
Care este cel mai bun rezultat obţinut?
Cel obţinut la concursul Dance Masters de la Bucureşti, unde am concurat cu cam 20 de perechi la clasa E. Aici am reuşit împreună cu partenera mea să obţinem titlul de campioni naţionali.

Care este dansul tău preferat?
Îmi place foarte mult latino. Este un dans care provine din Cuba şi care presupune mişcări ample de şold. Este un dans care are ritm, poţi mereu să improvizezi. Admir foarte mult un dansator de latino: Maurizio Vescovo, acesta trăieşte dansul, nu se concentrează la mişcare.

Unde îţi mai doreşti să ajungi?
Sper să am cât mai multe rezultate bune şi să particip la cât mai multe concursuri. Îmi doresc să ajung la Rio de Janiero, să merg să dansez într-o discotecă de salsa.


Ce-i place
Îmi place să ascult muzică şi să mă plimb cu rolele. Parcurg kilometri întregi. Mă plimb chiar şi cinci ore. Am străbătut tot oraşul pe role. Îmi place moda şi sunt atent cu ce mă îmbrac, atât la concursuri, cât şi în fiecare zi.

Ce nu-i place
Nu îmi place că unii colegi privesc sportul pe care îl practic ca pe unul pentru femei. Nu îmi place să mă trezesc dimineaţa după o zi de antrenament. În rest nu sunt multe lucruri care să nu îmi placă pentru că trec uşor peste problemele zilnice.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite