Reşiţa: Răchia cărăşeană le-a sucit mintea sârbilor şi francezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Răchia cărăşeană le-a sucit mintea sârbilor şi francezilor
Reşiţa: Răchia cărăşeană le-a sucit mintea sârbilor şi francezilor

Ansambluri folclorice vor susţine spectacole de dansuri, iar ţăranii sârbi şi români vor expune ce au mai bun.

Timp de două zile, satul Dezeşti, din comuna Fârliug, va fi gazda unui festival agricol de prezentare şi promovare a produselor agricole cu specific local. Acţiunea este organizată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană: „Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea produselor agricole cu specific local”.

Proiectul aparţine Consiliului Local Fârliug, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi municipalitatea din Alibunar, Republica Serbia. „Finanţat din Programul de Vecinătate România – Serbia 2004-2006, proiectul are o valoare de aproape 500.000 de euro, din care aproape 50.000 de euro sunt contribuţia Consiliului Local Fârliug”, a spus Ioan Borduz, primarul Comunei Fârliug.

Francezii dau vinul pe „suc” de prună distilat


O delegaţie numeroasă de cetăţeni francezi din oraşul Rocheserviere a fost invitată la Dezeşti, cu ocazia acestui eveniment. Supranumit „Casa Intercomunităţii”, francezii spun că îşi doresc foarte mult să îi cunoască pe oamenii din satele comunei şi să lege relaţii de prietenie cu aceştia.

„Eu sunt pentru prima oară la Fârliug şi Dezeşti, dar concitadini de-ai mei au mai fost. Sincer, este o zonă frumoasă şi îmi doresc să cunosc toţi ceilalţi săteni pe care nu am reuşit să-i cunosc până acum. Cât priveşte târgul, nu ştiu foarte multe despre el şi nici nu am cerut lămuriri, pentru că aş vrea să descopăr la faţa locului despre ce este vorba”, a spus Hubert Delhommeau, şeful delegaţiei franceze.

Producătorii agricoli vor fi premiaţi

Pentru că municipalitatea din Alibunar este parteneră în acest proiect, şi sârbii vor participa cu propriile produse la acest târg. „La final, producătorii vor fi premiaţi, acordarea diplomelor urmând a fi făcută sâmbătă, 8 august ora 18.00”, a mai spus Ioan Borduz.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite