Reşiţa: Dan Purice expune desene din clasa a III-a (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Dan Purice expune desene  din clasa a III-a (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Dan Purice expune desene din clasa a III-a (GALERIE FOTO)

Reşiţeanul este student la Arhitectură, facultate la care a intrat cu media cea mai mare, dintre toţi cei peste 220 de candidaţi.

PROFIL
Născut. 23.11.1989, Reşiţa
Studii. Liceul Teoretic „Traian Vuia”, secţia matematică-informatică
Experienţă. Cursuri de desen cu profesori din Reşiţa, dar şi ale Şcolii Popas. Expoziţii personale şi de grup.
Hobby. Tenisul, baschetul şi plimbatul cu rolele

Dan Purice este un tânăr liniştit care nu crede însă în plictiseală. De mic a avut tot felul de preocupări. Părinţii săi i-au remarcat talentul la desen şi l-au sprijunit încă de când era mic, pentru a face din acest talent o viitoare profesie. Dan a realizat primele desene la grădiniţă. Cu toate că era pasionat de creion, nu obişnuia să deseneze pe pereţii casei.
„Îmi amintesc că la grădiniţă am realizat primele opere. Atunci eram pasionat de dinozauri şi de Jurassic Park”, şi-a amintit reşiţeanul. Dan a studiat primele patru clase la Liceul de Artă „Sabin Păutza”. Aici a avut şi prima sa expoziţie. Era în clasa a III-a.

Sprijinit de părinţi
„Nu m-a deranjta că era mama acolo. M-a sprijinit şi când am realizat prima expoziţie din clasa a III-a. Mi-a făcut discursul, iar după ce au vorbit toţi a trebuit să spun şi eu cuvintele. Din cauza emoţiilor m-am blocat către final. Nu-mi plăcea să vorbesc în public”. Prima sa expoziţie a cuprins aproximativ 30 de lucrări. Majoritatea erau inspirate din filmul „Titanic” şi „ Godzila”. S-a uita de şapte ori la „Titanic” pentru a putea desena vasul care s-a scufundat. Cu toate că are talent, Dan a muncit mult pentru a obţine performanţele la care visa. A urmat cursuri de desen de când era mic.

Vrea să fie mai bun
„În clasa a III-a am studiat desenul cu profesoara Camelia Braşoveanu, apoi doi ani am lucrat cu domnul Comisarschi, iar din clasa a VII-a am urmat cursurile de design industrial ale Şcolii Populare de Artă cu Gabriela Boicioacă. Din clasa a V-a am plecat la o altă şcoală şi era necesar să studiez în plus. Am decis să urmez un liceu teoretic pentru a aprofunda teoria, ştiind că vreau să urmez o facultate de specialitate, dar am urmat şi cursuri de desen şi arhitectură. Din calas a XI-a am luat ore de arhitectură de la profesorul Miron Brie. M-am pregătit cu dânsul pentru reuşită şi-i mulţumesc ”, a mai spus artistul.
În primii doi ani de liceu a studiat cu Marian Truţulescu, apoi din clasa a XI-a a început să se pregătescă pentru arhitectură. Dan a muncit mult pentru a se perfecţiona, iar munca sa a fost încununată în luna iulie când a susţinut admiterea la facultate. A intrat primul la Arhitectură la Timişoara. A avut emoţii foarte mari la admitere, iar acum este mândru de toate rezultatele sale. 


Întrebări şi răspunsuri
Cum ai ajuns să pictezi camerele copiilor?
Sunt pasionat de desen, nu de pictură. O prietenă de familie m-a încurajat să pictez în acuarele. A avut încredere în mine şi şi-a lăsat camera copilului pe mâinile mele. Am pictat personaje de desene animate şi de atunci fac şi acest lucru. Este foarte interesant, o nouă experienţă. Acum imi iau inima în dinţi şi mă pregătesc de pictatul pe pânză.

Unde te vezi după facultate?
În timpul facultăţii vreau să urmez diverse burse pentru a mă perfecţiona. Aş vrea să lucrez alături de oameni de la care să învăţ mereu ceva nou.



Ce-i place
„Îmi place să mă plimb, dar îmi place foarte mult şi sportul. Acum sunt pasionat de tenis şi practic acest sport. Iubesc plimbatul cu rolele, iar iarna obişnuiesc să urc pe patine. Îmi place să-i ajut pe prietenii mei atunci când au nevoie şi îmi place să-mi fac noi prieteni”, a explicat Dan.

Ce nu-i place
„Nu-mi place ce văd în jurul meu.Nu-mi place că nu pot să fac nimic pentru a schimba situaţia din România. Nu-mi place să las lucrurile neterminate. Nu-mi plac oamenii care nu fac nimic”, a adăugat Dan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite