Resita: Daniel Pupăzan, poliţistul pasionat de bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost nevoit să înveţe să gătească deoarece mama lui era plecată în concediu şi de atunci a descoperit cât de plăcut este să-şi satisfacă poftele după placul lui.

Profil

Născut - 15 septembrie 1967, la Anina
Educaţie - Facultatea de Drept „ Constantin Brâncuşi”, Şcoala de Agenţi de Poliţie
Experienţă - Lucrează de 15 ani în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie la Serviciul de Investigaţii Criminale
Familie - Căsătorit, două fete

Agentul şef  Daniel Pupăzan s-a reîntors recent din Ungaria cu un premiu. Împreună cu alţi doi colegi, Mircea Cherteş şi Ion Gâdea, au reprezentat Inspectoratul de Poliţie la o competiţie culinară. Au gătit sarmale în foi de viţă şi au câştigat locul I, dar şi marele premiu, trofeul pus la bătaie de organizatorii unguri.

Daniel s-a familiarizat cu bucătăria când era în liceu. De voie, de nevoie, el a trebuit să înveţe să gătească. „Părinţii mei au plecat în concediu. Am rămas singur şi fără mâncare la un anumit moment. Nu am avut ce să fac şi a trebuit să mă descurc. Am adunat câţiva prieteni şi am făcut pilaf cu carne. A ieşit foarte bun, am mâncat tot. Am luat reţeta din cartea de bucate. După ce a venit mama acasă, am început să stau pe lângă ea. Am furat tot ce se putea fura din secretele bucătăriei. De la soţia unui fost coleg, Simona, am furat secretul sarmalelor în foi de viţă. Anul trecut am învăţat cum se prepară. Împreună cu colegii ieşim periodic la iarbă verde şi gătim noi, bărbaţii. Suntem o familie şi ne ajutăm unii pe alţii. Prin aceste ieşiri ne-am apropiat şi familiile”, a spus agentul şef de la Investigaţii Criminale.

Cu „Polonicul Magic“ bate tot

Daniel Pupăzan şi colegii săi au mai câştigat un concurs culinar în luna mai a acestui an. „Ca la mama acasă” este o întrecere în ale gătitului pusă la cale de poliţişti. „Echipa noastră se numeşte „Polonicul Magic“ şi participăm la tot felul de astfel de manifestări. Şi la concursul organizat de noi la Râul Alb am reuşit să impresionăm juriul cu cele 200 de sarmale gătite în foi de viţă.

În mai, la acest concurs am pregătit terenul pentru marea competiţie din Ungaria. Noi, fiind pasionaţi de gătit, ne-am cumpărat tot ce trebuie. Avem ceaun, vase de lut, tacâmuri”. După ce a lucrat timp de cinci ani în cadrul Întreprinderii de Muniţie şi Armament Reşiţa, a decis că trebuie să facă o schimbare în viaţă.

Departe de cei dragi

„Cum tata a fost ofiţer judiciarist, m-am orientat către poliţie. Când am absolvit Şcoala de Agenţi am fost distribuit la Lupac. Am stat acolo trei ani, apoi am venit la Reşiţa, la Serviciul Circulaţie Rutieră. 14 ani am fost mereu pe stradă. Munca noastră nu este chiar uşoară. Am încercat mereu să-i apropii, să-i determin să nu mai facă greşeli. Trebuie studiat profilul omului. Munca noastră cere sacrificii. Ne îndepărtează de familie, programul nu este fix”, a spus Daniel.

Întrebări şi răspunsuri

Cum priveşte familia dumneavoastră meseria  pe care o practicaţi?
S-au obişnuit, cu toate că am avut perioade lungi în care nu reuşeam să ne petrecem sfârşitul de săptămână împreună. Soţia lucrează în spital. Nu reuşeam să fim liberi în acelaşi timp

Vă ajutaţi soţia în bucătărie?
Da. Fac acest lucru destul de des. În fiecare duminică stau cu ea, o ajut. Mă bucur că am învăţat-o şi pe una dintre fete să facă ochiuri.

Ce pasiuni mai aveţi?
Nu plec fără aparat de fotografiat la mine. Am o colecţie de peste 3.000 de fotografii. Îmi place să fotografiez peisaje. Periodic fac sport, tenis de câmp.

Ce-i place

Îşi iubeşte meseria. Îi place să-şi plimbe căţeluşul, care face parte din familie. Un bichon, Betty,  de doi ani. Îi plac oamenii care îşi respectă semenii.

Ce nu-i place

Nu-i plac infractorii. Nu-i place minciuna şi nici oameni fără cuvânt. Nu-i place indisciplina.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite