Reşiţa: Programul „Leonardo” face minuni (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care studiază la şcolile de meserii din oraş au plecat în Germania să înveţe şcoală.

Aproximativ 20 dintre elevii Grupului Şcolar Construcţii Montaj au fost plecaţi pentru o lună să înveţe meserie de la nemţi. “Totul a fost nou pentru noi. Şi la noi la şcoală este un atelier dotat, dar în Germania am lucrat cu materiale noi folosite în realizarea instalaţiilor sanitare şi de gaze, am învăţat caracteristicile tehnice ale acestora şi avantajele folosirii lor”,  a explicat Daniel Boiciuc, unul dintre tinerii care au luat parte la acest schimb.

16 elevi, pregătiţi ca la carte

Participând la acest proiect, cei 16 elevi reşiţeni au dobândit experienţă de lucru într-un mediu profesional de pe piaţa europeană a muncii, dar au avut şi ocazia de a învăţa la un nivel de conversaţie mediu limbile germană şi engleză, prin cursuri intensive. Seminarul de instruire a durat patru săptămâni. “A fost o experienţă interesantă. Am văzut cum lucrează şi am învăţat şi noi pentru a deveni meseriaşi buni. Mi-a plăcut că erau organizaţi, punctuali, iar atelierul bine dotat. Noi ne formăm doar prin muncă”, a explicat Alexandru Gîfu, unul dintre participanţii la acest proiect. “Prin acest proiect am urmărit facilitarea tranziţiei elevilor  de la şcoală la viaţa activă şi integrarea lor cu succes pe piaţa muncii, imediat după absolvire”, a spus profesorul Mioara Trandafir, managerul tehnic al proiectului.

Informaţia, cheia succesului
Grupul şcolar a aplicat un proiect în cadrul programului Leonardo. Valoarea lui este de aproape 44.000 de euro. Proiectul “Să învăţăm să fim performanţi, competenţa cheie a succesului!” s-a adresat elevilor de nivelul I şi II, din domeniul construcţiilor, instalaţiilor şi lucrărilor publice. Coordonatorul proiectului este profesorul Liliana Ababei, coordonatorul proiectului.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite