Reşiţa: Profitul hotelierilor vine cu prima zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii aleg Muntele Mic ca destinaţie de vacanţă numai după ce zăpada pune stăpânire pe pârtiile din regiune. Hotelierii se pregătesc de sezonul rece preocupaţi că iarna scurtă le va speria clienţii şi va îngheţa rezervările în unităţile turistice.

Pe Muntele Mic suflă vântul când vine vorba de turişti, iar pentru hotelieri, lipsa zăpezii înseamnă o perioadă de criză. „În comparaţie cu alţi ani, numărul apelurilor telefonice pentru rezervări este foarte mic, mai ales când oamenii aud că încă nu este zăpadă. Deocamdată, suntem în conservare, cum s-ar spune. Imediat ce vine zăpada, vom deschide şi noi uşile hotelului“, a declarat Felician Ciordaş, administratorul unui hotel de pe Muntele Mic.
În aşteptarea primilor fulgi de nea, hotelierii s-au pregătit din timp pentru sezonul rece. „Am făcut curăţenia generală şi suntem aprovizionaţi din toate punctele de vedere“, a adăugat Felician Ciordaş. Hotelierii sunt speriaţi de faptul că iarna scurtă le va aduce încasări puţine. 

Sărbători pe Muntele Mic
Turiştii aşteaptă cu nerăbdare prima ninsoare şi cei mai mulţi dintre ei speră să-şi petreacă sărbătorile pe munte. „În fiecare an merg împreună cu familia pe Muntele Mic. Fiului meu îi place foarte mult să schieze. Rămâne doar să aşteptăm să ningă“, a declarat reşiţeanca Irina Chelaru. Ofertele hotelierilor sunt tentante, mai ales în extrasezon. „Am înţeles că sunt ceva oferte, până în 25 decembrie. Există posibilitatea să petrecem şi Revelionul pe Muntele Mic“, a declarat Vasile Barboş, din Reşiţa.
Tarifele diferă de la o pensiune la alta. „În extrasezon, preţul unei camere este de 140 de lei pe noapte, iar din 25 decembrie şi până în 3 februarie, preţul este de 200 de lei, cu micul dejun inclus“, a declarat Felician Ciordaş, adminsitratorul unui hotel de pe Muntele Mic.

Orarul telescaunului pe Muntele Mic

Turiştii pot ajunge pe masivul din Caraş-Severin, cu telescaunul, după următorul program:
- Luni: 14-17
- Marţi: revizie
- Miercuri: 10-17
- Joi: 10-17
- Vineri: 10-17
- Sâmbătă: 09-17
- Duminică: 09-17
- Tarif telescaun: 15+15 RON (urcare+coborâre)

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite