Reşiţa: Profesorii plătesc ca să poată preda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Profesorii plătesc ca să poată preda
Reşiţa: Profesorii plătesc ca să poată preda

Dascălii navetişti sunt nemulţumiţi deoarece pentru a-şi face meseria cheltuie mult timp, dar şi o mulţime de bani.

Cristian Şodâncă are 25 de ani şi este profesor la Grupul Şcolar „Mathias Hammer” din Anina. Pe caniculă, ploaie, ninsoare sau vânt, cadrul didactic este obligat să facă naveta între Reşiţa şi Anina de doi ani de zile.

„Am mai lucrat şi la Oraviţa doi ani, însă am renunţat din cauza banilor de transport. La Anina am găsit înţelegere la domnul director să îmi pună orele în doar trei zile, tocmai din cauza navetei. Când am mers la domnul primar ni s-a spus că nu sunt bani. Eu fac naveta cu trei colegi cu maşina şi punem împreună bani de benzină şi cheltuim aproximativ 15 la sută din salariu. Probabil, în localităţi unde este distanţa şi mai mare sunt profesori care se văd nevoiţi să renunţe la post din cauza lipsei banilor de transport sau a neseriozitaţii primăriilor”, a spus profesorul.

Primăriile nu au bani pentru deconturi

Reprezentanţii primăriei din Anina susţin că problema banilor pentru naveta profesorilor se va discuta în şedinţa de Consiliul Local. „Profesorii au depus cereri pentru bani de transport. Noi luăm în calcul şi aceste solicitări. Dacă se va face o modificare de buget şi se alocă pentru transport, noi îi vom da cadrelor didactice. La Anina sunt profesori veniţi de la Reşiţa şi Bozovici. Aceştia fac naveta zilnic între oraşe”, a spus Nicolae Românu, viceprimarul Aninei.

Problemele din şcoli
Inspectoratul Şcolar spune că, dacă profesorii care fac naveta renunţă la posturi, acestea vor fi ocupte de alte cadre didactice. „Mişcarea personalului este în derulare. Situaţia celor care fac naveta aparţine exclusiv primăriilor din judeţ”, a spus Lucian Miclău, purtătorul de cuvânt al ISJ.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite