Reşiţa: Produsele ecologice sunt o modă în staţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Produsele ecologice sunt o modă în staţiune
Reşiţa: Produsele ecologice sunt o modă în staţiune

Afinata, cireşata, sucul de roşii sau legumele proaspete din piaţă au intrat în meniul pensiunilor „eco”.

Turiştii caută tot mai des pensiunile care includ în ofertă cât mai multe produse ecologice, produse naturale, direct în casă. Cum Staţiunea Băile Herculane este într-o zonă montană, afinata, zmeurata sau cireşata sunt la ele acasă.

Unde mai pui că satele din jur sunt renumite pentru răchie şi brânză. Treptat, treptat, pensiunile au inclus tot mai mult în meniu produse tradiţionale, făcute chiar în casele ţăranilor din zonă, ori tocmai în cămara pensiunii.

„Am fost cazat aici la o pensiune şi seara gazda ne servea cu un pahar de afinată, făcută de mâna ei. Dimineaţa, la micul dejun, roşiile şi castraveţii erau luate direct din piaţă, proaspete, aduse de la oltenii din Mehedinţi”, spune Vasile Ene. Pentru că astfel de „mici atenţii” îi încântă pe turişti, unele gospodine şi-au pus deja în cămara pensiunilor câteva sticle cu afinată, zmeurată, ţuică de prune, sos de roşii sau diverse borcane de gem.

„Pentru că este mereu apreciată de clienţii noştri, am mereu în cămară o afinată făcută chiar de mâna mea”, spune Carmen Drăgan, patroana Pensiunii Cardinal.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite