Procurorii timişoreni audiază martorii în dosarul jurnalistului căruia poliţiştii i-au pus pistolul la cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterul Antena 1 la Reşiţa, care a fost victima unui abuz al poliţiştilor de frontieră din Caraş-Severin, va prezenta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, la începutul săptămânii viitoare, imaginile surprinse în timpul descinderilor din 31 decembrie.

Înregistrat în cele din urmă, dosarul jurnalistului Mircea Popovici a fost repartizat unui procuror, iar la începutul săptămânii viitoare acesta va audia martorii oculari ai evenimentelor din ultima zi a anului trecut petrecute pe Aleea Tuşnad din Reşiţa. Dovada cea mai clară a abuzurilor mascaţilor de la frontieră rămâne însă caseta video din camera reporterului Antenei 1. “Deşi poliţistul mi-a distrus camera cu care filmam, am reuşit să recuperez imaginile de pe casetă. Acestea sunt elocvente. Se vede foarte clar ce s-a întâmplat acolo, până la un moment dat, când poliţistul mi-a smuls camera din mână. Ce s-a întâmplat după aceea povestesc martorii oculari”, susţine Mircea Popovici.
    Avocatul jurnalistului, Cosmin Bolosin, va propune procurorului mai multe probe care să susţină plângerea penală formulată de Popovici împotriva oamenilor legii care i-au pus pistolul la cap. “În primul rând, vom pune la dispoziţia Parchetului imaginile surprinse de clientul meu. Totodată, vom propune şi mai mulţi martori pentru a fi audiţiaţi”, a spus Bolosin.


    Iniţial, dosarul a fost intrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. “Prin Ordonanța din 13.01.2011 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița s-a dispus declinarea competenței de soluționare a cauzei penale privind pe Robert Florin Andrei, cercetat pentru purtare abuzivă și distrugere, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara”, a precizat procurorul Valentin Cârstea. Dosarul a fost trimis la Timişoara deoarece agresorul jurnalistului este subinspector de poliție cu atribuții de efectuare a cercetării penale judiciare, situație în care, potrivit legii privind organizarea și funcționarea poliției de frontieră şi statutului polițistului, competența de cercetare penală a sesizării revine Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite