Procurorii nu sunt de acord cu achitarea poliţistului judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful de post din Mehadia, Ion Baderca, a fost găsit nevinovat de instanţa de fond de la Tribunalul Caraş-Severin pentru decesul lui Constantin Hora. În schimb, Marius Ursulescu, a fost trimis în spatele gratiilor, pentru un pumn şi un picior, timp de opt ani.

Procurorul Ion Teacă a reţinut în rechizitoriu faptul că victima a fost lovită în noaptea de 9 spre 10 mai 2008 de trei persoane. Mai întâi a primit două palme peste faţă de la patronul barului în care a plecat să bea o bere cu un amic. Mai apoi, a fost lovit cu pumnul în faţă şi cu piciorul în şold de vecinul său, Marius Ursulescu, cu care a purtat o discuţie în contradictoriu. A plecat la locuinţa şefului de post, Ion Baderca, pentu a-şi reclama vecinul. Omul legii şi-a chemat subalternul cu maşina pentru a se deplasa împreună cu reclamantul la postul de poliţie. Baderca a rămas singur pentru o vreme cu Hora. După ceva timp, acesta din urmă s-a târât până la o casă din apropiere mai mult mort decât viu. Le-a mărturisit oamenilor care l-au găsit că a fost bătut de Ion Baderca, în spatele sediului postului de poliţie. De pe patul de spital i-a dictat fetei sale câteva rânduri în care povesteşte cum a fost bătut de omul legii şi apoi a semnat. Hora s-a stins la trei luni după seara incidentului, iar Baderca şi Ursulescu au fost trimişi în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte.
    “Instanţa l-a achitat pe inculpatul Baderca pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte şi l-a condamnat pe inculpatul Ursulescu săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte la opt ani închisoare. Inculpatul Ursulescu a fost obligat să plătească părţilor civile următoarele sume: 508 lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, 10.006,80 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, 23.367,36 lei sumă reactualizată prin aplicarea indicelui de inflaţie de la data efectuării cheltuielilor de către partea civilă şi până la data plăţii efective, către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Instanţa l-a mai oblogat pe inculpatul Ursulescu Marius să plătească părţii civile Hora Paraschiva 15.000 lei cu titlu de daune materiale şi 20.000 de euro sau echivalentul în lei al sumei cu titlu de daune morale”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.
    Parchetul a declarat însă apel, nefiind de acord cu achitarea lui Baderca. Apel a făcur şi Ursulescu, care consideră că a primit o pedeapsă exagerată în condiţiile în care, dintr-un pumn şi un picior în şold, victima nu putea să moară.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite