Procurorii au pregătit zeci de perechi de cătuşe pentru mafia fierului vechi din Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, mascaţii au cotrobăit prin curţile mai multor indivizi cunoscuţi ca ocupându-se cu procurarea de fier vechi, de obicei prin furt, mai ales de la fosta mină cu cupru.

Trei societăţi de colectare materiale feroase şi neferoase de pe raza oraşului Moldova-Nouă şi o societate de pază au fost controlate ieri, de oamenii legii. „Totodată, au fost efectuate un număr de 19 percheziţii domiciliare pe raza localităţii Moldova-Nouă, comunei Gîrnic şi comunei Coronini. Cu ocazia controalelor şi percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 20 de tone de material feros, un pistol marca TT, sumele de 6.220 euro şi 13.250 lei şi 38 de telefoane mobile”, se precizează într-un comunicat al IPJ.
Nu mai puţin de 19 persoanea au fost reţinute pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Dintre acestea, 16 sunt acuzate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, două persoane pentru complicitate la furt calificat şi o persoană pentru tentativă la înşelăciune.


    Printre cei reţinuţi se află şi Dănuţ Cristian Ţiţirigă, patronul unui centru de colectare a fierului vechi. „Clientul meu a fost reţinut pe bază de ordonanţă, până vineri la ora 15. I se reţine infracţiunea de complicitate la furt calificat. Valoarea preludiciului estimat până acum în acest dosar ar fi de 90.000 de lei. Deocamdată, clientul meu şi-a rezervat dreptul la tăcere, în sensul de a nu da nicio declaraţie în această fază procesuală incipientă a acestui dosar. Au fost ridicate câteva cantităţi de fier vechi şi ştiu, că în urma percheziţiei de acasă, i-au fost ridicate nişte telefoane mobile şi calculatorul. Nu şi sume de bani”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite