Procurorii anticorupţie dau înapoi în cazul evaziunii fiscale de 60 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii UCM Reşiţa nu mai sunt la fel de vinovaţi în ochii organelor de cercetare penală ca în momentul în care au fost trimişi în faţa instanţei pentru că ar fi pus la cale, împreună cu omul de afaceri libanez Said Baaklini, afacerea celebrelor motoare de 250 de milioane de euro.

Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, preşdintele director, respectiv directorul executiv, de la SC UCM Reşiţa SA, rămân în arest preventiv cel puţin până la data de 20 februarie. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, astăzi, recursul prin care cei doi au criticat decizia instanţei de a le respinge şi cea de-a doua cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Asta, în ciuda faptului că procurorii DNA bat pasul înapoi, în sensul că au schimbat încadrarea faptei celor doi într-una mai puţin gravă. “S-a schimbat încadrarea juridică din complicitate la evaziune fiscală în complicitate la tentativă de evaziune fiscală. Este un pas mic, dar important”, a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul de seară Reşiţa, Zamfira Stepanescu, avocata lui Chebuţiu şi Preda.


Procurorii nu înţeleg fenomenul economic
    Adrian Chebuţiu a pus la îndoială capacitatea procurorilor DNA de a înţelege problemele legate de fiscalitate şi modul în care se plăteşte şi se recuperează TVA-ul în urma unei tranzacţii încă dinainte de a fi arestat. “Eu cred că, ceea ce ni se pune în rucsac mie şi lui Preda este complet deplasat şi, mai mult decât atât, nici nu este analizat în mod serios de către Procuratură. Nu am niciun fel de îndoială că, din punct de vedere juridic, sunt nişte specialişti acolo. Am în schimb, mari, mari îndoieli vizavi de modul în care înţeleg fenomenul economic”, a declarat Chebuţiu la postul local de televiziune.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite