Primul termen în dosarul tunului de 60 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Judecătoria Sectorului 1 începe mâine procesul foştilor directori de la UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, care sunt acuzaţi că l-ar fi ajutat pe Said Baaklini, împreună cu Eugen Bogatu, directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa, să dea un tun de 60 de milioane de euro bugetului de stat.

Afacerea motoarelor vândute de UCM Reşiţa cu fabuloasa sumă de 250 de milioane de euro omului de afaceri libanez Said Baaklini i-a trimis pe Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda în faţa instanţei.

Cei doi directori demisionari de la conducerea companiei reşiţene sunt acuzaţi, la fel ca şi Said Baakilini, de tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior.

În schimb, în sarcina lui Eugen Bogatu au fost reţinute infracţiunile de favorizare a infractorului şi intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are obligaţia de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură de a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.


    Cei doi ucemerişti continuă să-şi susţină nevinovăţia. “Nu pot să vă spun decât ceea ce am spus în permanenţă, că sunt nevinovat, la fel ca şi Adrian Preda. Singurul obiectiv pe care l-a urmărit prin semnarea contractelor legate de afacerea Libarom a fost acela de a face ca această companie să meargă mai bine. Suntem nevinovaţi, atât eu, cât şi Adrian Preda. Urmează ca instanţa să dea verdictul în funcţie de probele care se găsesc.
Nu pot să spun acum tot ce voi face dacă instanţa mă dovedeşte nevinovat. Cu siguranţă şi paradoxal o voi considera ca pe o mare victorie a vieţii mele pentru că ne-am obişnuit în România să mulţumim pentru nimic, la fel cum ne-am obişnuit să dăm şpagă pentru nimic”
, a declarat Adrian Chebuţiu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite