Ce făcea Florin Şerban înainte să câştige "Ursul de Argint"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Şerban (stânga) a făcut mai multe reportaje de televiziune cu operatorul Ovid Teodoriu, la Terra Sat
Florin Şerban (stânga) a făcut mai multe reportaje de televiziune cu operatorul Ovid Teodoriu, la Terra Sat

Florin Şerban, câştigătorul „Ursului de Argint“, nu a uitat oraşul natal. Atras din adolescenţă de partea mai întunecată a societăţii, Şerban a reuşit să şocheze tot timpul prin modul său unic de abordare.

Tânărul regizor îşi aminteşte de primul său loc de muncă. „Primul meu contact cu televiziunea a fost la Reşiţa, apoi am plecat la Cluj. Aş minţi dacă spun că am învăţat televiziune la Reşiţa, dar am avut ocazia să cunosc oameni care să împărtăşească şi altora din cunoştinţele lor”, a declarat Florin Şerban, în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară“ Reşiţa.

Discută cu oricine

Despre modul său de abordare a oamenilor, Florin Şerban spune că îi este foarte uşor să vorbească cu ei. „Niciodată nu am vrut să presez pe cineva. Este surprinzător să vezi cât de multe afli atunci când mergi la om cu inima deschisă“, mai spune Florin Şerban. Astfel, tânărul regizor a reuşit pentru a mia oară să şocheze, dar şi mai mult, să facă mândră o naţiune.

A debutat la Terra Sat

Florin Şerban, s-a născut la Reşiţa în anul 1975. Şcoala generală şi liceul le-a urmat la actualul Liceul „Traian Lalescu“. Absolvent al secţiei de filologie-istorie , tânărul s-a îndreptat spre jurnalism. Primul loc de muncă al lui Florin Şerban a fost, în 1996, la televiziunea locală din Reşiţa. Tânărul s-a angajat în luna septembrie şi a lucrat ca redactor timp de patru luni.

Operatorul care a lucrat cu Şerban

Unul dintre operatorii cu care acesta a mers de multe ori pe teren, îşi aduce aminte de Florin Şerban cu mare drag. De la interviuri cu tineri, la materiale cu oamenii străzii, Florin Şerban a fost catalogat ca fiind un coleg „incomod“ la modul plăcut. Iar una dintre calităţile tânărului de atunci a fost aceea că a reuşit să scoată monotonia din televiziunea locală. „Lucra la ştiri, dar făcea şi o emisiune pentru tineret, intitulată „Contrapunct“, povesteşte Ovid Teodoriu, cameraman.

Interviuri unicat

Florin Şerban (stânga) a făcut mai multe reportaje de televiziune cu operatorul Ovid Teodoriu, la Terra Sat

De la interviuri cu tineri, la materiale cu oamenii străzii, Florin Şerban a fost catalogat ca fiind un coleg „incomod“. „Trecuseră şase ani de la Revoluţie, iar mentalitatea era una comunistă. Florin Şerban avea tot felul de idei ieşite din comun, făcea interviuri cu oamenii străzii, ceea ce era unicat în acea perioadă“, a mai spus Ovid Teodoriu.

Sigur pe reuşită


Fostul coleg al lui Florin Şerban povesteşte că încă de pe atunci, acesta ştia să ceară ceea ce vrea de la operatori, iar modul de abordare al interlocutorului era unul deschis, astfel încât nu exista om care să nu vorbească cu el în faţa camerei de luat vederi.


FOTO: Florin Şerban, la filmări împreună cu deţinuţii


„Oamenii sunt timoraţi atunci când vine vorba de camera de luat vederi. Florin Şerban ştia cum să pună problema şi cum să-i calmeze pe interlocutorii săi. Nu era un redactor care era toată ziua pe teren, dar atunci când pleca la un material era sigur pe el şi pe reuşită“, mai povesteşte Ovid Teodoriu.

Florin Şerban, la filmări împreună cu deţinuţii-actori

Florin Şerban a adus un suflu nou în ceea ce priveşte televiziunea locală“.

Ovid Teodoriu, cameraman

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite