Reşiţa: Primarul „fură“ idei ieftine pentru transport şi căldură (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Primarul „fură“ idei ieftine pentru transport şi căldură (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Primarul „fură“ idei ieftine pentru transport şi căldură (GALERIE FOTO)

Primarul Mihai Stepanescu poartă astăzi discuţii despre administraţie cu primarul oraşului Munchen, din Germania.

CITEŞTE ŞI: Linile de tramvai sunt ghimpele din coasta şoferilor reşiţeni

Administraţia municipiului Reşiţa vrea să împrumute modele din alte oraşe mai dezvoltate. Municipiul are foarte multe puncte slabe, iar rezolvarea lor poate fi găsită în modelele străine. Acesta este motivul pentru care primarul Mihai Stepanescu se află astăzi la Munchen. Problemele care vor fi discutate cu primarul oraşului din Germania sunt de fapt unele dintre punctele slabe ale Reşiţei.

Trenuri urbane pentru călători

Trenurile de oraş şi sistemul de încălzire şi apă caldă sunt principalele discuţii între cei doi edili. Transportul în comun are nevoie de o rezolvare urgentă, asta din cauza faptului că reşiţenii se plâng de zgomotul pe care-l fac tramvaiele, iar şoferii se arată nemulţumiţi de craterele din asfalt care se formează din cauza şinelor.

„Multe accidente se întâmplă în oraş din cauza liniilor de tramvai. S-a pus problema ca tramvaiele să fie scoase, eu unul aş fi primul care ar vota pentru aşa ceva“, a spus Narcis Dinu, un şofer reşiţean. Ca toate problemele legate de transportul în comun să fie rezolvate ar trebui alocaţi din bugetul local peste 40 de milioane de euro.

„Atât ar costa reabilitarea liniilor de tramvai. Din aceşti bani ar fi refăcută suprafaţa de uzură şi ar fi înlocuite şinele“, a spus primarul Mihai Stepanescu. Edilul doreşte să vadă şi alte soluţii. Trenurile urbane sunt mijloace de transport silenţioase care ar putea fi montate şi pentru reşiţeni.

„Pe lângă subiectele legate de aceste trenuri urbane pentru călători şi de căldură şi apă caldă, primarul va discuta şi despre posibile investiţii pe care nemţii le-ar putea face în Reşiţa“, a spus Petronela Glinţa, consiliera primarului. Delegaţia studiază astăzi modelul german.

Înainte de montarea cazanelor cu biomasă, primarul doreşte să vadă cum sunt încălziţi cetăţenii ţărilor civilizate, dar şi gradul de poluare din oraşele mari.

"S-a pus problema ca tramvaiele să fie scoase, eu unul aş fi primul care ar vota pentru aşa ceva".
Narcis Dinu, şofer

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite