Strategie de urgenţă în parcul „afacerilor“, ca să aducă investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au lucrat 540 de zile pentru finalizarea Parcului Industrial, care se întinde pe o suprafaţă de 63 de hectare
Muncitorii au lucrat 540 de zile pentru finalizarea Parcului Industrial, care se întinde pe o suprafaţă de 63 de hectare

Primăria Reşiţa şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest pun la cale un plan de atragere a firmelor care să aducă profit substanţial oraşului. Aleşii locali vor aproba o asociere cu forul regional, astfel încât să primească şi ajutor pentru deschiderea de afaceri la Reşiţa.

Lucrările la Parcul Industrial din Valea Ţerovei sunt gata. Parcul are o suprafaţă de 26 de hectare, iar autorităţile cred că, odată ce investiţia este gata, numărul firmelor care vor veni la Reşiţa va creşte. În ceea ce priveşte atragerea investitorilor, Sorin Maxim, directorul ADR Vest, consideră că zona are nevoie de firme care să facă producţie.

„Prima condiţie, cea a terenului, a fost deja îndeplinită, urmează ca utilităţile să fie funcţionale. Este de preferat ca investitorii să fie din domeniul industriei prelucrătoare de maşini şi unelte“, a declarat Sorin Maxim. Directorul ADR Vest susţine că, pentru atragerea investitorilor, preţul de concesiune ar trebui ajustat, ţinând cont de situaţia economică actuală. „Vom ajusta tarifele pentru impozitul pe clădiri şi alte taxe ce ţin de comunitatea locală, dar preţul de concesiune, de 1,8 euro pe metru pătrat, nu poate fi schimbat aşa uşor“, susţine primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite