Reşiţa: Prima zăpadă a lăsat 12 localităţi în beznă, în Caraş-Severin (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căile de acces către Anina, Văliug şi Semenic sunt încă blocate de copacii doborâţi la pământ de omăt. Dimineaţa a început azi cu ninsoare.

Ora, 13.30

Societatea de distribuţie a energiei electrice are 10 echipe pe teren. Muncitorii de la Enel încearcă să remedieze problemele care au apărut în ultimele ore la liniile electrice. “Cele 10 echipe Enel Distribuţie Banat aflate în teren, actionează încă de la primele ore ale dimineţii pentru a asigura cât mai curând posibil realimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor afectati”, se arată într-un comunicat trimis de biroul de presă al societăţii.

La ora 12.30 erau afectate 12 localităţi din zonele: Vãliug, Muntele Semenic, Crivaia, Muntele Mic, Poiana Mãrului, Ruşchiţa, Anina .



De mai bine de 48 de ore se lucrează la deblocarea drumurilor afectate de zapăda căzultă în ultimile două zile. Situaţia părea să se fi rezolvat ieri seară, dar a nins toată noaptea. Ultimul mesaj al meteorologilor a fost acela că vremea se va îndrepta începând de astăzi, dar în momentul de faţă există localităţi fără curent, iar drumurile sunt blocate, astfel că situaţia situaţia este una dificilă. Ieri, erau 15 localităţi rămase în beznă.

De dimineaţă, la ora 06.00 erau 12 localităţi afectate, acestea fiind Văliug, Brebu Nou, Gărâna, Muntele Semenic, Marila, Muntele Mic, Ruschiţa, Rusca Montană, Poiana Mărului, Măru, Luncaviţa şi Verendin. „E jale. Nu este curent de două zile în Văliug. Aseară am curăţat drumul până la Reşiţa şi Prislop. De dimineaţă, o luăm de la început“, ne-a declarat Marius Mocanu, primarul comunei Văliug. 

Lucrează la deblocarea drumurilor

Pe drumul Caraşova-Anina situaţia a rămas neschimbată, accesul fiind şi la ora aceasta interzis. Acelaşi lucru se poate spune şi despre drumul Oraviţa-Anina. Cartierul Steierdorf din Anina este blocat. Problema este că rute ocolitoare pentru Văliug  şi Anina nu există. În momentul de faţă, se lucrează la deblocarea drumurilor, dar ninge în continuare. Persoanele care şi-au făcut planuri pentru acest sfârşit de săptămână sunt rugate de autorităţi să se gândească de două ori, înainte de a pleca la munte. Indiferent de faptul că au maşinile echipate de iarnă, riscul de a fi răniţi sau de a rămâne blocaţi în trafic este mare.

Se rupe pădurea


Copacii cedează sub cantitatea mare de zăpadă, care a căzut peste ei, astfel că sunt doborâţi la pământ. „În interiorul localităţii Anina se circulă în limita normalului. Probleme sunt cu alimentarea energiei electrice. Avem ceva probleme la staţia de pompare a apei de la Gura Morii. Am înţeles că vom primi un generator care să ne ajute la alimentarea cu apă. Gura Morii alimentează cu apă aproximativ 1.500 de locuinţe“, ne-a declarat Gheorghe Neicu, primarul localităţii Anina.

Uluitor

Stratul de zăpadă de la Semenic depăşeşte 80 de centimetri

Citeşte şi: Reşiţa: Circulaţie în condiţii de iarnă a scos peri albi şoferilor (FOTOREPORTAJ)

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite