Reşiţa: Prichindeii încep toamna cu ghiduşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Prichindeii încep toamna cu ghiduşii
Reşiţa: Prichindeii încep toamna cu ghiduşii

Grădiniţa Riki-Priki organizează pentru copii o serie de activităţi didactice sub genericul „Ghiduşii de Toamnă”. Aflat la cea de-a treia ediţie, proiectul organizat de educatoarele grădiniţei este apreciat de părinţi.

Cu mic cu mare, copiii de la Grădiniţa P.P. Nr. 4 din Reşiţa, alături de educatoare au dat startul astăzi la cea de-a treia ediţie a sărbătorii toamnei. Înarmaţi cu desene care reprezintă fructele şi legumele specifice acestui anotimp, micuţii au ieşit în curte pentru a marca prin dans şi voie bună deschiderea ediţiei „Ghiduşii de Toamnă”. „Am început acum  proiectul de toamnă. A mai fost şi  anul trecut aşa ceva, chiar mai multe. Mie cel mai mult mi-a plăcut când am făcut ciorba şi am mâncat în curte cu musafirii şi am dansat „Hora Recoltei”. Am învăţat să facem mâncare. Cam greu, că au fost mulţi morcovi şi ceapă dar mie mi-a plăcut. A fost multă lume vreau să fie şi anul acesta la fel şi să merg la toate proiectele”, a spus Lorena Riza o micuţă care este la grupa pregătitoare 2, grupa „Piticilor”.

O lună în sărbătoare
Acest proiect se va desfăşura în luna octombie, fiecare săptămână având o temă specială în care copiii vor fi angrenaţi în diferite activităţi. „Este al treilea an de când organizăm această sărbătoare a toamnei. Primele două ediţii s-au derulat sub genericul: „Toamnă, toamnă harnică şi de roade darnică”. Astăzi a avut loc lansarea oficială a manifestării. Pe parcursul primei săptămâni din programul nostru vom studia şi vom cerceta. Apoi va urma o săptămână în care vom desfăşura activităţi de confecţionare, ornare, ateliere de pictură şi muzică”, a spus Gabriela Smarandache, educatoare la Grădiniţa Riki-Priki, responsabil de proiect.

Copiii aşteaptă musafiri
Ultima săptămână este cea mai aşteptată de copii. „Eu sunt la grupa Piticilor, am participat şi anul trecut la sărbătoarea de la noi de la grădii. Am confecţionat ornamente pentru grădină, am făcut şi o piesă de teatru, am dansat şi am făcut şi o ciorbă. Cel mai mult îmi place când facem spectacol şi vin musafiri”, a povestit Şuştrean Betty, o fetiţă de la grupa Piticilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite