Prezervative pe sub mână pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Cindriş a intrat în cabinetul psihopedagogului care i-a înmânat pliantele campaniei
Maria Cindriş a intrat în cabinetul psihopedagogului care i-a înmânat pliantele campaniei

„Deschide-ţi inima, sunt la fel ca tine” se numeşte campania în cadrul căreia mii de elevi primesc prezervative. Pentru că profesorii nu le pot da în timpul orelor, liceenii le primesc în timpul şedinţelor de consiliere, de la pshiholog. La finele lunii decembrie, 4.000 de elevi vor fi primit mijloace de protecţie.

„Deschide-ţi inima, sunt la fel ca tine” le va aduce mijloace de protecţie celor peste patru mii de elevi vizaţi prin Campania Anti HIV, lansată de Asociaţia „Inocenţă şi Speranţă” din Reşiţa. În cadrul campaniei de luptă anti HIV, liceenii reşiţeni primesc prezervative şi învaţă să se protejeze de bolile venerice şi de virusul secolului XX. „Nu le putem împărţi în cadrul orelor de dirigenţie sau de psihologie, pentru că reacţia de grup a elevilor ar fi de respingere”, a declarat Silvia Zaharia, psihopedagogul Grupului Şcolar „Alexandru Pop” din Reşiţa. „Cea mai bună soluţie pe care am găsit-o este să îi aşteptăm pe elevi la consiliere, iar atunci le oferim prezervativele”, a adăugat psihopedagogul.

Liceeni sunt receptivi
Maria Cindiş este una dintre elevele care a trecut astăzi pragul cabinetului de consiliere a liceului său. „Ideea cred că este bună, mie nu mi-e ruşine să vin la consiliere. Nu mi-am început viaţa sexuală, dar sunt atentă la ce se întâmplă în jurul meu”, spune Maria. Ovidiu Haţegan, un alt elev al liceului este de aceeaşi părere.

„Este bine că există astfel de programe pentru tineri şi că fiecare tânăr poate afla cum se poate proteja de bolile cu transmitere sexuală”, a adăugat elevul care învaţă în clasa a XI-a, la acelaşi liceu.  Potrivit specialiştilor, tinerii sunt receptivi la această campanie. „Liceenii sunt interesaţi de viaţa sexuală, deşi le este greu să discute despre aceste lucruri. Dacă trec pragul de ruşine de la începutul conversaţiei, pun întrebări şi ajung să-şi destăinuie problemele”, subliniază Silvia Zaharia, psihopedagogul de la Grupul Şcolar. În fiecare liceu din judeţ ajung câte două sau trei cutii de prezervative, care conţin câte o sută de bucăţi.

Sunt la fel ca tine
Asociaţia „Inocenţă şi Speranţă” Reşiţa lansează anual campania „Deschide-ţi inima, sunt la fel ca tine”, ca şi semnal de alarmă împotriva discriminării pe care o înfruntă persoanele infectate cu HIV. În Caraş-Severin sunt 200 de persoane în această situaţie. În acelaşi sens, la începutul lunii decembrie membrii asociaţiei au format din baloane roşii „Fundiţa Umană”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite