Statul şi-a abandonat premianţii şi i-a lăsat pe mâna autorităţilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arnold Vieriu nu a mai primit bursa de merit
Arnold Vieriu nu a mai primit bursa de merit

În această situaţie sunt aproximativ 50 de elevi care au note foarte bune, dar şi alţi 750 de copii care beneficiază de diverse burse. Dacă până acum bursele de merit le acorda statul, din 2010, responsabilitatea este pasată acum în ograda autorităţilor locale care trebuie să susţină financiar angajamentul luat de cei de la centru.

Elevii care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură ar trebui să fie recompensaţi cu burse de merit, dar criza economică a lovit în speranţele lor. „Este dreptul nostru şi îl merităm, de ce să nu îl primim?”, a spus Arnold Vieriu, care a obţinut premiul I în ultimii ani de studiu. El ar fi trebuit să primească o bursă de 170 de lei.

Banii nu au ajuns nici la elevii care au dreptul la alte tipuri de burse. Ultimele sume care s-au alocat au fost pentru semestrul I al anului şcolar 2008-2009, iar bursele aferente semestrului II ar fi trebuit să ajungă la elevi din decembrie. Bursele se alocau din bugetul de stat până în 2009. Din acest an, trebuie să fie plătite din bugetul local. „Se lucrează la buget şi vrem să cuprindem inclusiv sumele restante pe anul trecut. Acestea ar fi trebuit să fie plătite încă din decembrie.  Este vorba de 105.310 lei”, a exlicat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt la Primăria Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite