Preferă cătuşele şi arestul, în locul libertăţii, de teama interlopului bulgar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talancea şi avocata Loredana Sabo
Talancea şi avocata Loredana Sabo

Judecat pentru punere de monedă falsă în circulaţie, Ianăş Iacobici se teme să dea ochii cu creierul reţelei, un interop bulgar. Iacobici, zis Talancea, este singurul din cei trei inculpaţi în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Caraş-Severin care răspunde în faţa legii în stare de arest preventiv.

Încătuşat încă din luna martie pentru că, împreună cu Cristian Rămigă, a plasat pe piaţă aproximativ 50.000 de dolari falşi, bărbatul de 31 de ani nu este foarte convins că-şi doreşte să fie judecat în continuare în stare de libertate. Loredana Sabo, avocata sa, consideră însă că e anormal ca Talancea să stea după gratii în timp ce iubita sa, Andreea Murariu, şi Cristian Rămigă, coinculpaţi în dosar, sunt liberi. “La termenul următor vor fi audiaţi toţi cei trei inculpaţi şi, odată cu asta, clientul meu sper să fie pus în libertate”, susţine avocatul. Tocmai asta îl sperie pe Talancea.

Liderul grupului, în libertate
Singurele motive de teamă pe care le are Talancea sunt legate de numele lui Yanko Stefanov Yacov, cetăţeanul bulgar care se ocupa de procurarea dolarilor falşi, pe care îi preluau mai apoi membrii reţelei din România. “În vârful structurii se afla Yanko Stefanov Yacov. Era singurul care putea în cadrul grupului să procure moneda străină contrafăcută”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorul DIICOT Carmen Vrânceanu. Bulgarul se află în continuare în stare de libertate, în ciuda faptului că el este cel care a pus bazele unui grup infracţional organizat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite