Resita: Polul Nord s-a mutat la grădiniţele reşiţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Polul Nord s-a mutat la grădiniţele reşiţene
Resita: Polul Nord s-a mutat la grădiniţele reşiţene

Copiii de la Grădiniţa cu program normal numărul 11 stau la ore cu gecile de iarnă pentru a putea face faţă frigului.

Datorită unor defecţiuni la reţeaua de încălzire, în clădirea Căminului trei a Liceului „Ştefan Anghel“ nu există căldură şi nici apă caldă.

Educatoarele de la grădiniţă fac tot posibilul pentru ca cei 63 de copii, împărţiţi pe trei grupe, să nu răcească. Astfel, în fiecare clasă există ori un calorifer pe ulei, ori un reşou. „De când a venit iarna, mi-e frig la grădiniţă“, a spus Cristian Bond, un micuţ de cinci ani.

„Noi facem tot posibilul să le oferim un minim de confort. Avem câte o rezistenţă, dar există posibilitatea să facă scurt-circuit la prize. Pe zi ce trece mă sună părinţii să-mi spună că nu mai aduc copii la grădiniţă pentru că s-au îmbolnăvit“, a explicat Ana Ciolan, educatoare la grupa pregătitoare. Atât Primăria Reşiţa, proprietarul clădirii, cât şi cei de la CET Energoterm ştiu de această problemă încă din luna septembrie.

Căldură pasată între autorităţi

„Cunosc această problemă şi am discutat cu toţi cei implicaţi. Responsabilitatea noastră este până la punctul termic. Există unele probleme la instalaţia de încălzire, iar acest lucru nu mai ţine de noi“, a informat Teodor Dănilă din cadrul CET Energoterm.

Sesizările către cei implicaţi în rezolvarea acestei probleme au fost făcute încă din luna septembrie. Doar că birocraţia a îngreunat mersul lucrurilor. „Noi am făcut toate demersurile pentru demararea lucrărilor. A fost nevoie de aprobări de la primărie şi de o rectificare de buget care se face doar printr-o şedinţă de consiliu local. În cursul acestei zile, va veni o echipă care va evalua situaţia şi sperăm să se rezolve problema cât mai repede. Adevărul este că din anul 1969 nu s-au făcut investiţii serioase la clădirile din cadrul Liceului «Ştefan Anghel», a spus Pavel Râmpu, inginerul economic al liceului. Îngheaţă la locul de muncă şi angajaţii de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise şi cei de la Poliţia Comunitară Reşiţa.

Reparaţiile vor începe azi şi sperăm ca în câteva zile să se remedieze situaţia.
Marius Bălean, primăria Reşiţa

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite