Poliţistul care a renunţat la uniformă din cauza contrabandei cu ţigări a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Guvernul le-a tăiat salariile şi i-a făcut să câştige cât o femeie de serviciu, tot mai mulţi poliţişti au trecut de partea cealaltă a legii şi şi-au dat mâna cu infractorii. Este şi cazul lui D.S.D., care a întins o mână contrabandiştilor de ţigări.

La propunerea procurorului George Bucurică, Judecătoria Oraviţa a emis mandat de arestare preventivă valabil 29 de zile pe numele lui D.S.D., până mai ieri, poliţist la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. În schimb, ceilalţi doi inculpaţi în acelaşi dosar, M.D. şi I.S.B., s-au bucurat de mai multă clemenţă, împotriva lor fiind luată doar măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Polițistul, care imediat ce a fost reţinut şi-a prezentat demisia şi a renunţat la uniforma de om al legii, este acuzat de instigare la trecere frauduloasă a frontierei şi complicitate la contrabandă şi evaziune fiscală. Potrivit declaraţiilor a doi dintre suspecți, poliţistul ar mai fi transportat în alte patru rânduri contrabandişti de ţigări de la frontieră în municipiul Reşiţa. „Aceasta a fost oprit în trafic, pe DN 57, la volanul unui autoturism Dacia”, a precizat Iasmina Maghiar, de la Poliţia de Frontieră. „Într-adevăr, începând cu data de 23 iunie, au încetat raporturile de serviciu, persoana în cauză prezentându-şi demisia”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

D.S.D. a făcut recurs împotriva încheierii prin care a fost arestat preventiv, calea de atac urmând a fi soluţionată la Tribunalul Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite