Poliţiştii de frontieră mituiţi de gruparea Halăs au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre cei şase oameni ai legii care au sprijinit gruparea condusă de Florian Halăs în contrabanda cu ţigări au fost lăsaţi să plece acasă de către procurorii DIICOT, dar alţi trei colegi de-ai lor au ajuns în arest pentru următoarele 29 de zile.

Descinderile procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin s-au soldat cu reţinerea pentru 24 de ore a şase poliţişti de frontieră: Constantin Marcel Tiucă, Aurelian Alin Munteanu, Sorin Savu Brebu, Graţian Ciocănel, Nicolae Ion Ciublea şi Alexandru Creţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări şi luare de mită. Dintre aceştia, doar Tiucă, Munteanu şi Brebu au fost prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea preventivă a celor trei poliţişti pe o perioadă de 29 de zile. Avocaţii au atacat decizia tribunalului cărăşean cu recurs, soarta celor tri aflându-se acum în mâna magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara. "Peştele de la cap se împute, dar se curăţă de la coadă", a spus Alin Munteanu în momentul aflării deciziei Tribunalului.


    În arest a fost trimis şi Petrică Radovan, cunoscut ca fiind membru al grupării Halăs. Alţi doi bărbaţi, bănuiţi că ar avea legături cu aceeaşi grupare specializată în contrabanda cu ţigări au putut pleca acasă imediat ce au fost audiaţi de către procurorii DIICOT.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite