Poliţiştii de frontieră arestaţi recunosc că au fost corupţi cu mulţi bani murdari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Tiucă, Alin Munteanu, Sorin Brebu, Alexandru Creţa şi Nicolae Ciublea, ultimii doi în stare de libertate, răspund în faţa legii pentru infracţiuni la regimul vamal. Mai exact, aceştia sunt acuzaţi de sprijinire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi evaziune fiscală.

Oamenii legii de la frontiera cu Serbia care au sprijinit gruparea condusă de Florian Halăs să introducă în ţară cantităţi impresionante de ţigări de contrabandă, în schimbul onor onorarii cuprinse între 2.000 şi 2.500 de euro, sunt hotărâţi să scape cât mai repede de cătuşe, în ciuda faptului că Tribunalul Caraş-Severin le-a prelungit mandatele de arestare preventivă cu 25 de zile. Constantin Tiucă şi Alin Munteanu vin astăzi la Curtea de Apel Timişoara pentru judecarea recursului declarat de ei împotriva refuzului magistraţilor cărăşeni de a-i elibera condiţionat. Al treilea poliţist de frontieră încătuşat în urma dezvăluirilor făcute de membrii grupării Halăs, Sorin Brebu, s-a împăcat cu gândul că va mai sta o perioadă în arest şi nu a declarat recurs.


Suspendaţi din funcţie
    În faza de urmărire penală, aceştia au recunoscut faptele şi aceeaşi atitudine o vor avea şi în faţa instanţei pentru a beneficia de articolul de lege care prevede reducerea cu o treime a pedepsei. “Parchetul, în speţă DIICOT Caraş-Severin, a finalizat urmărirea penală în dosarul poliţiştilor de frontieră, dosar ce deviază din dosarul Halăs. La primul termen s-a pus în discuţia numai oportunitatea menţinerii stării de arest preventiv. În opinia mea nu se mai impunea menţinerea, deoarece poliţiştii sunt suspendaţi din funcţie şi s-au schimbat radical temeiurile care au stat la baza luării acestei măsuri. Vom merge pe recunoşterea faptelor aşa cum sunt ele prezentate în rechizitoriu”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite