Resita: Poliţiştii sunt supăraţi că ar putea deveni egalii profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea salarizării unice, care i-ar remunera la fel pe bugetarii angajaţi în domenii diferite, i-a revoltat pe poliţiştii cărăşeni.

Astfel, sindicaliştii „ Pro-Lex”  sunt hotărâţi să treacă la proteste împotriva marii nedreptăţi: un inspector de poliţie va fi pus pe aceeaşi treaptă de salarizare cu un profesor.

„Avem tot respectul pentru cadrele didactice, dar nu se poate pune la acelaşi nivel un profesor cu o vechime de 6-10 ani de muncă şi un inspector de poliţie care are cel puţin 10 ani vechime. Poliţistul munceşte între 160-180 de ore pe lună. Munca noastră este periculoasă, ne expunem unor riscuri”, a declarat, astăzi,  Ion Obeşterescu, preşedintele filialei cărăşene „Pro Lex”.

„Un debutant are un salariu de încadrare de 700 de lei. Cu sporuri, ajunge la aproximativ 1.400. Şi munceşte pentru aceşti bani. Dacă ne-au aliniat după grila Germaniei, trebuie să spunem că acolo un debutant are peste 1.200 de euro salariu pe lună”, a afirmat Adrian Nica, vicepreşedinte „Pro-Lex”. În cazul în care legea salarizării unice va fi adoptată, sindicaliştii „Sed Lex” spun că îşi vor muta protestele în stradă.

Poliţistul munceşte între 160-180 de ore pe lună. Munca noastră este periculoasă, ne expunem unor riscuri
Ion Obeşterescu, preşedinte „Pro Lex”

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite