Poliştiştii care i-au pus pistolul la cap reporterului Antena 1 sunt cercetaţi de procurorii de la Curtea de Apel Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Popovici a aflat, astăzi, că plângerea penală formulată împotriva mascaţilor de la Poliţia de Frontieră care l-au agresat în timp ce filma o descindere a acestora va fi soluţionată de procurorii timişoreni.

În urma incidentelor din ultima zi a anului 2010, când jurnalistul Mircea Popovici a căzut victimă abuzurilor poliţiştilor de frontieră, pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa a ajuns o plângere penală pentru lovire şi distrugere. “Nimeni nu m-a împiedicat să filmez, adică să-mi fac meseria, până în momentul în care poliţiştii şi-au dat seama că eu am surprins imagini în care ei lovesc nejustificat doi tineri care erau întinşi pe jos, cu mâinile după cap şi total inofensivi”, susţine reporterul. “Prin Ordonanța din 13.01.2011, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, s-a dispus declinarea competenței de soluționare a cauzei penale privind pe Robert Florin Andrei, cercetat pentru purtare abuzivă și distrugere, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara”, precizează procurorul Valentin Cârstea.


     Procurorii i-au audiat, atât pe Mircea Popovici, cât şi pe agresorii lui ca urmare a plângerii penale în care jurnalistul arată că, “în timp ce filma o interveție a organelor de poliție, a fost agresat verbal și fizic și i-a fost distrus microfonul de la camera video cu care filma”. Dosarul a fost trimis astăzi la timişoara, el urmând a fi soluţionat de către procurorii de la Curtea de Apel. “Pentru a dispune declinarea competenței, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rețița, prin cercetarea prealabilă efectuată în cauză, au constatat că Robert Florin Andrei este subinspector de poliție cu atribuții de efectuare a cercetării penale judiciare situație în care, conform art. 27 alin. 2 și 3 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea poliției de frontieră, coroborat cu art. 14 alin 2 pct. I lit. j din Legea nr. 360/2002, privind statutul polițistului, competența materială de cercetare penală a sesizării revine Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara”, a mai spus Cârstea.
 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite