Reşiţa: „Ploaia” de cărămizi pune în pericol viaţa reşiţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: „Ploaia” de cărămizi pune în pericol viaţa reşiţenilor
Reşiţa: „Ploaia” de cărămizi pune în pericol viaţa reşiţenilor

Pe mai multe imobile de pe strada I.L. Caragiale sunt afişe care avertizează cetăţenii să ocolească zona.

Mai multe tăbliţe aplicate de locatari pe peretele unor blocuri-turn, situate chiar în buricul târgului, atrag imediat atenţia trecătorilor. Aceştia îşi dau seama că trec printr-o zonă periculoasă şi privesc speriaţi acoperişul blocurilor.

„Atenţie! Cad cărămizi de sus. Ocoliţi zona!” se poate citi de la o poştă pe peretele blocului 6 de pe strada I.L. Caragiale, chiar în spatele complexului Nera. Nu este vorba despre niciun şantier, nu se efectuează nicio lucrare, ci pur şi simplu cărămizile de pe faţada blocului se desprind şi pun în pericol viaţa trecătorilor şi chiar pot avaria autoturismele parcate.

Locatarii avertizează, inspectorii amendează

„S-a întâmplat să cadă cărămizi şi anul acesta şi anul trecut. Bine că n-au accidentat pe cineva, dar să ştiţi că au avariat maşini. Se desprind de la ploaie. Tocmai pentru a evita evenimente neplăcute, noi, locatarii, am pus acea tăbliţă de avertizare. Dar m-a chemat un inspector de pe la primărie să mă amendeze, că nu avem voie să punem aşa ceva pe bloc. Problema este că acest bloc a fost finalizat în 1989 şi nu poate intra în programul de reabilitare termică, să putem rezolva problema faţadei”, a spus reprezentantul locatarilor din blocurile cu numerele 5 şi 6, Constantin Păcuraru.

Arhitectul-şef al oraşului, Margareta Opriş, nu a putut fi contactată pentru a spune ce soluţii propune în cazul acestor blocuri „periculoase”.

Problema celor de la Serviciul de Urbanism
Directorul Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Consiliului Local Reşiţa, Liviu Timofte, a spus că soluţiile pentru blocurile care au probleme pot fi rezolvate de colegii săi de la Urbanism. „Din câte cunosc, blocul e destul de nou şi nu intră în programul de reabilitare termică, dar colegii de la Urbanism ştiu mai multe”, a explicat Timofte.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite