Resita: Sorin Piţigoi, croitorul cu muşchi şi bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţenii l-au cunoscut în postură de patron de firmă de confecţii şi de proprietar al unei săli de fitness. Este printre primii antreprenori din Reşiţa de după Revoluţie.

Profil

Născut - 14.07.1965, la Reşiţa
Educaţie - Liceul Nr.3 Reşiţa
Experienţă - Administrator sală fitness şi preşedinte AS Fitness Studio
Familie - Căsătorit, un băiat

Sorin Piţigoi se declară un om fericit, atâta vreme cât a ajuns să facă ceea ce-i place şi, în plus, să mai şi câştige bani din asta. Imediat după ce a absolvit liceul şi a obţinut atestatul de mecanic auto, s-a angajat la UCMR. „Apoi, am plecat la o fabrică de confecţii textile. Mi-a plăcut, am început să fiu tot mai interesat de cum se fac hainele, de ceea ce caută oamenii şi, la un moment dat, mi-am deschis chiar eu o mică afacere cu acest profil. Am pornit de la o cameră în care lucrau opt angajate, pentru a ajunge în scurt timp la un număr de 80 de angajaţi”, şi-a amintit Sorin.

Croitoria i-a ocupat 15 ani din viaţă, până când instabilitatea de pe piaţa financiară l-a obligat să se reprofileze. De fapt, noul său bussines a apărut întâmplător, ca o mai veche pasiune a sa. „În clădirea în care aveam confecţiile, mai era un spaţiu nefolosit. Eu obişnuiam să merg pentru a face mişcare în sălile de fitness care existau la vremea aceea în oraş. Nefiind foarte mulţumit de condiţiile oferite şi având ocazia să văd în Germania cum arată o sală adevărată de fitness, m-am gândit să aduc şi eu câteva aparate în spaţiul respectiv. Mai întâi pentru mine, iar apoi mi-am făcut curaj şi am spus că trebuie să încerc să fac o sală modernă, din care să-mi asigur existenţa”, a spus Sorin Piţigoi.    

În mijlocul naturii, pe două roţi   

În prezent, reşiţeanul a transformat pasiunea lui pentru fitness în afacere. Cum întotdeauna îi mai rămânea o doză de energie, Sorin a ales să şi-o consume aşa cum o făcea în adolescenţă, cutreierând zonele turistice din judeţ pe bicicletă. „Fiind patru fraţi, părinţii mei mi-au cumpărat cu greu o bicicletă. Se întâmpla, dacă nu mă înşel, de ziua mea, la sfârşitul clasei a opta. Era pasiunea mea de mic şi m-am bucurat enorm la acea vreme.

Acum, la o vârstă mai înaintată, am reînviat acest vechi hobby al meu, ciclismul. Anul acesta am hotârât să pun bazele unei asociaţii sportive care să promoveze ciclismul şi excursiile pe două roţi în mijlocul naturii. Avem deja adepţi, sunt destui pasionaţi împreună cu care organizăm tot felul de acţiuni, de drumeţii. Oricine vine de la serviciu şi face o plimbare cu bicicleta prin pădure şi zonele verzi şi liniştite uită de toate problemele. Pur şi simplu te detaşezi de toate tensiunile”, a adăugat fostul croitor.

Întrebări şi răspunsuri

Pasiunile tale îţi ocupă foarte mult timp. Mai ai vreme şi pentru altceva?
Cea mai mare parte a zilei mi-o petrec în sala de fitness, iar duminica, în ziua mea liberă, merg cu fiul meu la Văliug. Uităm de maşină, ne urcăm pe bicilete şi mergem în mijlocul naturii.

Cum se împacă fitnessul cu ciclismul?
Foarte bine. Pot spune că se completează unul pe celălalt extraordinar. La ciclism lucrezi foarte mult picioarele, în timp ce, la sală, deficienţele pot fi corectate.

Ai început cu fitness, apoi te-ai apucat de ciclism. Mai urmează ceva?
Mi-ar plăcea să facem nişte concursuri de alergat, maratoane sau semimaratoane. Chiar şi nişte întreceri combinate, alergări cu ciclism, competiţii pe care eu nu le-am mai văzut în Reşiţa de mulţi, mulţi ani.

Ce-i place

Sorin Piţigoi nu ar da pe nimic o ieşire în natură. „Îmi place mult să ies cu cortul, să mă trezesc dimineaţa şi să respir aer curat. În plus, în fiecare dimineaţă intru în sala de fitness pentru a-mi încărca bateriile”, a spus Sorin.

Ce nu-i place

„Nu pot să fie de acord cu oamenii care nu sunt în stare să respecte nişte reguli. Oriunde te duci există anumite reguli şi este până la urmă o chestie de civilizaţie, de bun simţ, să nu-l deranjezi pe cel de lângă tine”, a punctat Sorin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite