Pistolul este noul trend în plină criză pentru reşiţenii speriaţi de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat zeci de arme
Poliţiştii au confiscat zeci de arme

Armele de pază şi autoapărare sunt tot mai populare în rândul reşiţenilor care cred că dacă au un pistol în casă, siguranţa familiei sau a firmelor lor este mai mare. Numărul reşiţenilor interesaţi de armele de pază şi autoapărare creşte de la un an la altul.

Poliţiştii apreciază că pistolul a devenit un adevărat trend printre reşiţeni, întrucât aproape 3.000 de persoane din Caraş-Severin deţin, în prezent, o armă.



Citeşte şi: Sibiu: Două cutii de cartuşe descoperite cu ciocanul într-un pod de casă

„Mi-am achiziţionat o armă cu gloanţe de cauciuc. Este neletală, însă consider că îmi sporeşte siguranţa. Am mai multe cunoştinţe care, dintr-un motiv sau altul, au decis să îşi cumpere o armă”, a spus Ciprian C., un reşiţean. Numărul reşiţenilor interesaţi de armele de pază şi autoapărare creşte de la un an la altul.

Sute de persoane juridice înarmate


„Atât persoanele juridice, cât şi cele fizice, se simt în siguranţă cu o armă în casă. Dacă în 2008 am avut puţin peste 600 de arme achiziţionate de persoanele juridice, în 2009 numărul acestora a crescut cu aproape 300”, a spus Gheorghe Mandoni, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Pe lângă aceste statistici în creştere, poliţiştii au şi confiscat aproape 80 de arme, de la cărăşeni care şi-au folosit nejustificat pistolul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite