Pistolarul de la Rusca Montană a fost arestat pentru tentativă la omor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Pascu riscă 25 de ani de puşcărie
Teodor Pascu riscă 25 de ani de puşcărie

Teodor Pascu, bărbatul care şi-a împuşcat în cap partenerul de pahar după o discuţie în contradictoriu, riscă să stea după gratii până la 25 de ani. Momentan, el a fost arestat preventiv de către magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin

Conflictul din seara de 22 decembrie din faţa unui local din Rusca Teregova s-a finalizat prost pentru ambii protagonişti. Unul a ajuns la spital cu o plagă împuşcată în cap, iar celălalt în spatele gratiilor. “Tribunalul Caraş-Severin a fost sesizat cu o propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În esenţă, pe fondul unui conflict între inculpat şi victimă s-a ajuns la altercaţie în stradă, în care inculpatul a tras un foc de armă asupra victimei punându-i viaţa în primejdie. Arma cu care a săvârşit fapta era una artizanală pentru care nu există permis de deţinere şi de folosire. În consecinţă, s-a instituit măsura arestării preventive pentru 29 de zile. Inculpatul nu a dorit să formuleze recurs împotriva măsurii respective”, a declatat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.


Până la 25 de ani de închisoare
     Pentru fapta sa, bărbatul de 57 de ani riscă să stea mult şi bine în puşcărie. “Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din Cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Teodor Pascu  pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, pentru care legea penală prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 25 de ani, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pentru care legea penală prevede pedeapsa cu închisaorea de la 2 la 8 ani”, a precizat procurorul Valentin Cârstea. Din fericire, victima pistolarului a scăpat ieftin. “Fiind sub influența băuturilor alcoolice, Teodor Pascu a execuat în stradă un foc de armă asupra victimei Florentin Florea, gloțul lovindu-l în zona capului, partea dreaptă, fiindu-i cauzată plagă în zona preauricular dreaptă ce necesită pentru vindecare un număr de 10 zile îngijiri medicale”, a mai spus Cârstea.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite