Reşiţa: Piloţii de-o şchiopă pornesc spre Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Piloţii de-o şchiopă pornesc spre Cluj
Reşiţa: Piloţii de-o şchiopă pornesc spre Cluj

Micuţii reşişeni pasionaţi de karting vor lua parte la un raliu care va avea loc în weekend. La Cercul de Karting al Palatului Copiilor din Reşiţa este agitaţie mare de câteva zile.

Micuţii care activează la acest cerc fac ultimele pregătiri pentru concursul Cupa Go-Kart Perpetuum Cluj - Napoca. Zece copii specialişti în acest sport şi-au pregătit costumele şi kart-urile pentru a intra pe pista de concurs. Piloţii reşiţeni care intră în competiţie pleacă, mâine, la primele ore ale dimineţii către Cluj-Napoca.
„Mergem cu zece sportivi la Cupa Go-Kart Perpetuum. Toţi sunt copiii care au rezultate foarte bune. O parte din antrenamente le-am făcut aici, în jurul Palatului Copiilor, dar şi la Arad. Acolo este o pistă specială. Vrem să ne întoarcem cu rezultate”, a explicat Sorin Savu, profesorul coordonator al Cercului de Karting.

12 kart-uri pentru 130 de copii
Mulţi dintre părinţii copiilor care sunt înscrişi la cerc le-au cumpărat karturi. „Eu am şi kart-ul meu. Practic acest sport de opt ani, de când eram micuţ. În 2009 am ieşit campion naţional la categoria 100 de cm. cubi, iar acum doi ani, la categoria 60 de cm. cubi. Concurez pe mai multe grupe. Pentru mine este o pasiune, un hobby”, a spus Ernest Chira, un puşti de doar 11 ani.
Pentru ca micuţii să se poată antrena la Arad, părinţii trebuie să plătească 80 de lei pentru o zi de antrenamente. Aproape toate costurile pentru antrenamentele şi competiţii sunt suportate tot de părinţi. „Eu îl susţin şi îl încurajez în ceea ce face. Şi eu sunt pasionată de maşini. Merg cu el la concursuri, îl duc şi aduc de la antrenamente. Investim în el, pentru că vrem să facă performanţă. Avem planuri ca anul viitor să-i luăm un kart nou, dacă ne permite bugetul”, a spus Manuela Chira, mama lui Ernest. Competiţia va avea loc sâmbătă, iar vineri vor fi antrenamentele libere. Concursul se va desfăşura în trei manşe.

Cât costă pasiunea micilor piloţi
Un kart performant costă peste 2.500 de euro. Pentru un costum complet, părinţii dau 1.000 de euro. O cască omologată costă 350 de euro, o pereche de mănuşi, 50 de euro, iar o cagulă, 20 de euro.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite