Reşiţa: Pietoni indisciplinaţi au fost vânaţi de copii şi poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Pietoni indisciplinaţi au fost vânaţi de copii şi poliţişti
Reşiţa: Pietoni indisciplinaţi au fost vânaţi de copii şi poliţişti

Ei au stat câtev aore în stradă pentru a da lecţii de circulaţie celor care s-au aventurat să traverseze străzile prin loc nepermis.

Ultima zi de desfăşurare a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, a fost dedicată siguranţei rutiere. Activităţile preventive desfăşurate în judeţul Caraş-Severin au vizat cele trei cauze principale de producere a accidentelor rutiere: viteza excesivă, indisciplina pietonală şi consumul de alcool la volan. Poliţişti de la Serviciul Rutier împreună cu elevi de la şcoala cu clasele I-VIII Nr. 6 Reşiţa au organizat o patrulă şcolară în zona pasajului CSR cu scopul de a fluidiza circulaţia pietonilor în zonă, trecătorii fiind, totodată informaţi de către elevi, prin intermediul unor pliante, cu privire la riscurile pe care le presupune trecerea străzii prin loc nepermis.

Şoferii au aflat că alcoolul face parte din categoria drogurilor

Poliţiştii de la Serviciul Rutier, împreună cu un poliţist de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au desfăşurat activităţi vizând prevenirea consumului de alcool la volan. Şoferilor opriţi în trafic le-au fost explicate atât riscurile de natură personală, socială şi legală cu care se confruntă şoferii care consumă alcool la volan cât şi faptul că alcoolul face parte din categoria drogurilor legale dar care creează dependenţă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite