Petronela Deak este singura antrenoare de tenis din Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi îi antrenează pe tinerii reşiţeni de aproape zece ani, tânăra a urmat şi un curs de recalificare profesională, în domeniul cosmeticii.Petronela practică tenisul de câmp de la vârsta de 5 ani.După primii trei ani de antrenamente, reşiţeanca a participat şi la prima competiţie.

Profil


Născută: 7 iunie 1979
Studii: Şcoala Naţională de Antrenori de la Bucureşti
Ocupaţia: Antrenor de tenis
Familia: Căsătorită

Petronela Deak este singura profesoară de tenis din Reşiţa. Aceasta este de mai bine de opt ani antrenorul tinerilor care vor să practice acest sport. Absolventă a Şcolii de Antrenori din Bucureşti, ea şi-a dedicat întreaga activitatea sportului, însă nu a uitat şi de latura sa feminină. Tânăra sportivă spune că este pasionată de cosmetică. Petronela practică tenisul de câmp de la vârsta de 5 ani.


„Am fost îndrumată de tatăl meu să merg spre acest sport. El încă mai practică tenisul pe care l-a început la o vârstă fragedă. Pe vremea aceea, nu ne întreba nimeni ce ne place sau ce nu ne place, dar am avut parte de antrenamente, de perioade de pregătire bazate pe cantonamente şi chiar pot spune că s-a pus accent pe această activitate”, a început să povestească sportiva.


Chiar dacă nu i s-a cerut părerea în alegerea acestui sport, pentru tânără această activitate a devenit foarte importantă, astfel că şi-a canalizat toate eforturile spre performanţă. După primii trei ani de antrenamente, reşiţeanca a participat şi la prima competiţie.


Avalanşă de premii


„Am mers la Bucureşti la un campionat important în acea vreme, organizat pe actualul Stadion Lia Manoliu. Am jucat contra unei sportive foarte bune. Am câştigat un set, dar apoi am luat bătaie”, a spus aceasta. A urmat o perioadă bună pentru sportivă cu multe premii şi medalii. Participa la aproximativ 25 de competiţii anuale şi obţinea locuri fruntaşe. „A urmat apoi o perioadă în care chiar aveam o activitatea foarte intensă, cu multe participări la competiţii, dar în jurul vârstei de 18 ani am renunţat la activitatea sportivă, pentru că îmi doream să pot deveni antrenoare. A fost unul dintre visele mele din copilărie”, a mai povestit tânăra reşiţeancă. În paralel cu pregătirea profesională şi cu orele de antrenament, Petronela a urmat şi un curs de cosmetică organizat de Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş- Severin.


„Mereu mi-a plăcut să fiu atentă cu persoana mea. Am vrut să ştiu mai multe despre acest domeniu şi am urmat un curs care mi-a oferit posibilitatea unei calificări”, spune tânăra. Deşi nu practică această meserie, Petronela este foarte atentă la tot ce ţine de cosmetică. Dă sfaturi prietenelor şi chiar urmăreşte tot ce este nou. „Este un domeniu plăcut. Îmi place să ştiu ceea ce folosesc şi ce ar fi indicat să folosim pentru un ten perfect”, a mai spus antrenoarea.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cel mai bun rezultat ca sportivă?
Am reuşit să obţin locul trei la campionatele naţionale la 11,12, 13 şi chiar 14 ani. A fost o perioadă în care aveam o activitate sportivă intensă şi am reuşit să mă menţin pe podium.

Aţi avut un exemplu pe care l-aţi urmat pe perioada când aţi jucat tenis?
Am urmat exemplul antrenorului meu, Tineriu Miklo. În opinia mea, este cel mai bun antrenor. Un profesor care a dat valoare multor tineri telentaţi.

De cât timp sunteţi antrenoare?
După absolvirea şcolii, am fost antrenoare timp de un an de zile la Timişoara şi apoi, acum opt ani,  m-am întors la Reşiţa.

Ce-i place

Îmi place, în general, muntele. Atunci când îmi permite timpul, plec în diferite drumeţii. Chiar wekeendul trecut am fost în Parâng. Îmi place să citesc. În prezent citesc Osho, un orator indian  cu mai mulţi discipoli. Îmi plac florile foarte mult, îmi place să fac cumpărături şi să am grijă de mine.



Ce nu-i place

Nu îmi place politica deoarece consider că cei care sunt politicieni nu sunt cu adevărat oameni. Nu îmi place minciuna sau lipsa de interes a tinerilor pentru sport. Nu îmi place pentru că văd un interes scăzut pentru mişcare, dar şi pentru practicarea unui sport de performanţă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite