Peste 200 de copii din Reşiţa au rămas de astăzi fără grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ani de zile de discuţii şi tratative cei de la UCMR au pus ieri seară sigiliul pe clădirea în care îşi desfăşura activitatea Grădiniţa cu Program Prelungit Numărul 7. Părinţii sunt nevoiţi să meargă până în cartierul Govândari sau Universalul Vechi pentru a-şi duce copiii la grădiniţă.

Deoarece fiecare grădiniţă din oraş a făcut înscrierile necesare pentru completarea grilei de învăţământ pe anul ce va fi deschis în luna septembrie. Părinţii Copiilor sunt disperaţi că nu vor mai avea unde să îi ducă la grădiniţă. Unul dintre exemple este Vlad Bujor, de doi ani şi două luni. Părinţii nu îşi vor permite tot timpul să-l ducă aşa departe de casă pentru că ar fi un cost suplimentar la bugetul familiei. „Sunt foarte dezamăgită de tot ceea ce se întâmplă. Eu am ieşit din maternitate şi trebuie să merg la locul de muncă. Nu ne permitem un astefel de lux să stăm acasă“, spune Oana Bujor, mama lui Vlad.

Se aşteaptă un răspuns

Maria Lorinţi, cadrul didactic care ţine locul directoarei de la grădiniţa PP7, spune că astăzi aşteaptă copiii la locaţia din zona Universalul Vechi. „Deocamdată ne vom desfăşura activitatea aici. Nu ştim detalii depre ce se va întâmpla pe viitor. Aşteptăm să primim un răspuns din partea autorităţilor“, a precizat Maria Lorinţi. Cu toate că sediul grădiniţei a fost sigilat de către executor reprezentanţii Primăriei Reşiţa încearcă să discute din nou cu cei de la UCMR pentru a găsi o soluţie de compromis. Una dintre posibilele locaţii pentru anul şcolar 2010-2011 este la Liceul Ştefan Anghel din Reşiţa, dar şi această variantă nu este una bătută în cuie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite