Pescarii reşiţeni se înghesuie pe baltă cu noaptea-n cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de persoane s-au încris la un concurs de pescuit şi speră să prindă peştele cel mare. După ce săptămâna trecută s-a deschis sezonul de vânătoare cu mare fast, acum este rândul pescarilor sportivi să concureze.

Ilie Oprica are 41 de ani şi merge la pescuit de la vârsta de 14 ani. În această dimineaţă, alături de colegii lui s-a trezit cu noaptea-n cap să se înscrie la concursul de pescuit organizat pe Lacul Grebla, din zona Lend. Încă de la primele ore ale dimineaţii Ilie a prins un biban. „Am avut noroc. Nu sunt superstiţios din fire şi nu fac nimic special înainte să merg la pescuit. Doar mă înarmez cu răbdare“, spune reşiţeanul. La un interval de aproape jumătate de oră, pescarul a mai completat captura cu un clean.

Concursul durează întreaga zi, iar cel mai norocos pescar primeşte drept recompensă un echipament de pescuit, de 900 de lei. „Este distractiv să organizăm concursuri. Vom face asta şi în lunile următoare”, spune organizatorul Renata Băcanu.

Gheorghe Despa, preşedintele Sindicatului Liber Independent din cadrul UCM Reşiţa spune că o astfel de acţiune este una foarte bine venită pentru membrii sindicatului şi pentru orice angajat. „Am încercat să facem tot posibilul ca oamenii să se simtă bine şi să mai uite de probleme. Cu toate că este prima ediţie suntem convinşi că va fi un succes“, spune Gheroghe Despa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite