Reşiţa: Pescarii pleacă de la Văliug fără peşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Pescarii pleacă de la Văliug fără peşte
Reşiţa: Pescarii pleacă de la Văliug fără peşte

Exploatarea iraţională a apei şi-a lăsat amprenta asupra pescuitului, împătimiţii fiind revoltaţi.

După ce TMK a exploatat în mod iraţional apa lacului Văliug din Caraş-Severin, cu scopul de a produce energie electrică, pescarii susţin că îşi pierd vremea pe mal, deoarece tot peştele s-a retras odată cu apa şi stă acum la mijlocul lacului.

Conducerea societăţii TMK susţine că lacul respectiv este destinat exclusiv producerii de curent şi în niciun caz turismului sau pescuitului. Chiar şi aşa, Ocolul Silvic Văliug percepe taxe de la fiecare pescar care vrea să-şi încerce norocul.

Balta fără peşte

În ultima vreme, însă, foarte puţini sunt cei care mai vin să prindă un clean sau o mreană la Văliug. Pescarii cu state vechi cunosc fenomenul şi evită să bată drumul degeaba până aici.

„Nu are rost să mergi pentru că nu prinzi nimic. Poate două-trei bucăţi de clean, dar şi alea mai mici ca palma. Peştele se retrage la apă mai mare. Când dau drumul barajului, curenţii sunt foarte puternici şi peştii se retrag odată cu apa”, spune Marius Radu, un pescar cu experienţă când vine vorba de Văliug.

Cristian Marta şi-a încercat norocul, dar a plecat acasă dezamăgit. „Altădată, aici prindeam o plasă de clean. Acum, pauză. Nu trage aproape deloc. Mă gândesc că din cauza apei scăzute. Altfel, nu-mi explic. Doar n-o fi rămas Văliugul fără peşte”, a susţinut pescarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite