“Perla Banatului” scapă de praf, paragină şi rugină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul istoric din Băile Herculane arată dezolant
Centrul istoric din Băile Herculane arată dezolant

Oamenii de afaceri din Băile Herculane au stabilit priorităţile staţiunii. Schema de ajutor financiar pe care a anunţat-o ministrul turismului este văzută ca soluţia perfectă pentru renaşterea staţiunii de pe Valea Cernei.

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din Băile Herculane s-au întâlnit cu primarul Nicuşor Vasilescu şi au întocmit o listă cu cele mai mari probleme care îi împiedică să investească în milenara staţiune balneară. Soluţia prin care staţiunea ar putea să scape de paragină îi vizează pe marii investitori. Pentru cei care investesc în turism a fost pusă recent în aplicare o schemă de ajutor financiar. Guvernul finanţează jumătate din investiţie, nerambursabil, dacă se investesc minimum 5 milioane de euro şi se crează 50 de locuri de muncă, 10 milioane de euro şi apar 100 de locuri de muncă, şi 20 milioane pentru 20 de locuri de muncă.


Defiscalizare la Herculane
    Hotelierii din Herculane consideră însă că nu e suficient. Scutirea de accize la combustibilului folosit pentru turişti, refacerea căilor de acces, crearea de locuri pentru agreement şi creşterea numărului de bilete pentru tratament sunt doar câteva din doleanţele patronilor. Valeriu Verbinschi are o altă idee. “Ar trebui creată o zonă liberă pentru Herculane, să fie defiscalizare”, a propus omul de afaceri. Primarul Vasilescu este convins că “Perla Banatului” îşi va recâştiga renumele. “Am siguranţa la această oră că vom începe concret reabilitarea. Din martie 2011 încolo deschidem şantierele şi sper ca, într-un timp relativ scurt, aproximativ un an, problema să fie rezolvată”, a declarat edilul-şef.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite