Pericol în curtea casei: pereţi construiţi ilegal de vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţeanul Mircea Sabău este nemulţumit din cauza construcţiei ridicate abuziv
Reşiţeanul Mircea Sabău este nemulţumit din cauza construcţiei ridicate abuziv

O sentinţă judecătorească încălcată seamănă zâzanie în curtea unor reşiţeni. Familia Sabău îşi riscă viaţa după ce vecinii au ridicat o construcţie fără autorizaţie, care se poate prăbuşi în orice clipă. Întors din concediu în vara anului 2007, Mircea Sabău a avut surpriza să constate că totul este întunecat în curtea casei sale de pe strada Rândul III din Reşiţa.

Vecinii săi începuseră să înalţe un perete din BCA-uri, fără a avea autorizaţie de construcţie, lipit de casa sa, şi, mai grav, care era şubred de la bun început. Simţindu-se în pericol, omul a cerut intervenţia organelor abilitate. În ciuda faptului că a fost amendată contravenţional de către Serviciul pentru amenajarea teritoriului şi urbanism din cadrul Primăriei Reşiţa, Ana Boruz a continuat lucrările de extindere. Până la instanţă nu a fost decât un pas.


Sentinţă ignorată


Prin sentinţa dată în 15 aprilie 2009, Judecătoria Reşiţa o obligă pe pârâtă să demoleze construţia ridicată abuziv în termen de două luni. A trecut însă aproape un an de zile şi construcţia este încă acolo.
„Oricând se poate prăbuşi peste mine această construcţie ridicată ilegal. Pe nimeni însă nu interesează, chiar dacă există o hotărâre judecătoarească. Mi-au crăpat pereţii casei, pică tavanul pe mine pentru că zidul respectiv se sprijină pe casa mea. Zidul respectiv stă să se prăbuşească”, reclamă Mircea Sabău. „A fost aici şi primarul. Lăsaţi-mă pe mine cu hotărârea judecătorească. Vecinul să-şi vadă de treaba lui. Să mă lase în pace”, a replicat Ana Boruz.

Primăria nu poate demola construţia neautorizată


„Femeia reclamată susţine că este dispusă să demoleze construcţia, dar îi cere vecinului să-i permită accesul în curtea lui pentru a putea face asta. Dânsul însă, refuză. Primăria ar fi trebuit să demoleze zidul doar dacă femeia ar fi refuzat acest lucru, ceea ce nu s-a întâmplat. Dânşii ar trebui să cadă la înţelegere”, a spus Marius Bălean, purtător de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite