Performerii judeţului s-au bucurat de o seară dedicată numai lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai buni sportivi reşiţeni din anul 2009
Cei mai buni sportivi reşiţeni din anul 2009

Întreaga elită a sportului din Caraş-Severin s-a aflat miercuri seară în Sala Polivalentă, unde Direcţia pentru Sport Caraş-Severin a acordat premiile Top Sport 2009. Peste 1.000 de oameni au venit aseară la eveniment pentru a-i cunoaşte pe cei mai buni sportivi ai anului trecut.

 Într-un cadru presărat cu momente artistice, oferite de trupa Trenul de noapte, dar şi cu demonstraţii sportive, ce i-au avut în prim plan pe campionii lumii la aerobic, campionii judeţului au adunat aplauze şi au primit recunoştinţa tuturor pentru performanţele realizate în 2009.

Anul luptelor
    Tradiţia ultimilor ani, care spune că primele poziţii în topurile sportivilor şi antrenorilor sunt ocupate de reprezentanţii luptelor, s-a confirmat şi de data aceasta. Locul zece în clasamnetul celor mai buni sportivi ai anului 2009 a fost împărţit de trei medaliaţi cu bronz la Campionatele Naţionale de seniori. Este vorba despre pugiliştii Ovidiu Berceanu şi Mihai Lazăr şi luptătorul Răzvan Pufan. Pe poziţia a noua s-a clasat atletul Marius Cocioran, care a trebut al treilea finish-ul Campionatelor Naţionale de marş. O treaptă mai sus, le regăsim pe luptătoarele Olivia Neagu şi Roxana Năstruşnicu, medaliate cu bronz la naţionalele de seniori, ambele desemnate în trecut sporivele judeţului. Olivia a mai câştigat titlul naţional la juniori, iar Roxana a ocupat locul I la Cupa României. Campion naţional de juniori, atât la individual, cât şi cu echipa, şi castigator al medaliei de bronz la naţionalele de seniori, Mihai Turculeanu a ocupat locul şapte în ierarhia celor mai buni. Pe treapta a şasea a podiumului de premiere a urcat tot un luptător, Andrei Franţ, care a câştigat titlul la juniori, Cupa României şi bronzul la Campionatele Naţionale de seniori. 

Diana Mudrag şi Vali Popescu, sportivii anului
    Locul cinci i-a revenit Daianei Şerboane, clasată a treia la naţionalele de înot. Judoka Loredana Ohîi a intrat şi anul acesta în prima jumătate a clasamentului, mai exact, pe locul patru. Asta, datorită titlului de vicecampioană de seniori a României. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat atleta Iuliana Popescu, de asemenea, vicecampioană naţională. La capătul unui sezon de excepţie, luptătoarea Nicoleta Ciuhurezu s-a întors cu un preţios loc cinci de la Campionatele Europene de cadeţi, a câştigat titlul naţional la juniori şi medalia de bronz la seniori.
    Cei mai buni sportivi în 2009 sunt campionii de seniori ai României, Diana Mudrag şi Valentin Popescu. “Este un titlu de care sunt mândră, dar care mă obligă şi mai mult de acum încolo. Este o onoare să te afli printre atâţia sportivi de valoare”, a spus Diana.

Dacica, cel mai bun antrenor
Aşa cum era de aşteptat, antrenorul anului în sportul cărăşean a fost desemnat Adrian Dacica, omul care a făcut din secţia de lupte o adevărată fabrică de campioni. L-au urmat în clasament Cristian Dragomir, Adina Schuster şi Ion Radu. “Pentru noi, mă refer la secţia de lupte, a fost un an de excepţie. Am câştigat multe medalii, avem zece sportivi la loturile naţionale şi sper să continuăm pe aceaşi linie ascendentă”, a spus Adrian Dacica.
    Directorul Direcţiei pentru Sport, Liliana Dacica, a catalogat evenimentul drept unul reuşit. “ A fost foarte bine. Am dorit să arătăm recunoştinţă sportivilor noştri pentru rezultatele frumoase obţinute în 2009. Eu consider că a afost un an bun comparativ cu precedentul, motiv pentru care şi recompensele material au fost mai importante. Acum aşteptăm calificarea măcar a unui sportiv la Jocurile Olimpice de la Londra”, a declarant Liliana Dacica.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite