Pedofilul de la „Speranţa” a fost inspirat de Biblie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul Costel Radu a transformat copiii instituţionalizaţi în jucării sexuale. Bărbatul de 29 de ani pozează într-un om credincios şi cere Judecătoriei Reşiţa să-l pună în libertate sub control judiciar.

Costel Radu a ajuns în arest după ce şi-a satisfăcut straniile pofte sexuale cu minori din Centrul de Plasament „Speranţa”, pe care i-a ademenit în dormitor cu „Sânge de Taur”, ţigări şi promisiunea că le va da bani. Pedofilul vrea însă să scape de cătuşe şi să fie judecat în stare de libertate. El vine astăzi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Reşiţa, cu o cerere de eliberare sub control judiciar, lundu-şi angajamentul că va respecta toate restricţiile impuse de lege în astfel de situaţii.

Pe profilul său de pe reţelele de socializare pe Internet, Costel Radu se descrie ca fiind un om credincios. „Sunt o fire calmă, cu simţul umorului şi ştiu ce vreau de la viaţă... adică, vreau să fiu iubit”, sunt cele câteva cuvinte prin care se caracterizează pedofilul. Acesta mai mărturiseşte că Biblia este cartea sa preferată şi că vizionează, de obicei, filme creştine, de groază, SF-uri şi comedii. Costel Radu, care pe Internet îşi manifestă dorinţa de a cunoaşte fete, şi nu băieţi, aşa cum a demonstrat că preferă în realitate, citează un pasaj din Apocalipsa ca fiind citatul lui preferat: „Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului”.

Cu toate acestea, Costel Radu a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu un copil de 12 ani, instituţionalizat din Centrul de Plasament „Speranţa”. „Recunosc că am întreţinut raporturi sexuale cu minorul, dar au durat puţin timp, aproximativ două, trei minute. În după-amiaza aceleiaşi zile am întreţinut cu minorul relaţii sexuale orale pentru scurt timp, aproximativ un minut”, a mărturisit acesta procurorilor.

Caz izolat
Din probele administrate în cauză rezultă că pedofilul a mai contactat şi alţi copii din centru pentru a-şi potoli poftele bolnave, în ciuda faptului că poliţia îl întrebase deja despre apucăturile sale. Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului vorbeşte însă despre un caz izolat. „Nu ştim nici noi prea multe. Nu este un sistem închis, cu bilet de voie, copiii puteau pleca în oraş. Şi în timpul orelor de şcoală pot fi în altă parte”, a explicat cu seninătate Ana Vasile, directorul instituţiei. „Unul dintre ei, care între timp a devenit major, pleca foarte des din centru. Presupun că, în timpul plecărilor lui, a intrat în contact cu acel individ şi că, în perioada scurtă în care a stat în centru, l-a racolat şi pe celălalt minor. Din cercetările poliţiei a rezultat că nu au mai fost abuzaţi şi alţi copii”, a adăugat Virgil Popa, director-adjunct.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite