Patronii de pe Muntele Semenic aşteaptă profit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunile sunt decorate de Sărbători, iar proprietarii au pregătit meniuri bogate
Pensiunile sunt decorate de Sărbători, iar proprietarii au pregătit meniuri bogate

Turiştii au rezervat locurile de cazare încă din timpul săptămânii, ca să aibă unde dormi. Peste 100 de turişi sunt la acest sfârşit de săptămână pe Muntele Semenic, ca să se bucure de zăpadă la săniuş şi să schieze. Aglomeraţia îi scoate de operatorii de turism din criză.

După ce au traversat o perioadă de criză, din vară şi până la prima zăpadă, proprietarii de pensiuni simt şi ei bucuria iernii, prin faptul că funcţionează la capacitate maximă.


Rezervările pentru acest sfârşit de săptămână s-au făcut încă de la debutul ei, astfel încât oamenii să fie siguri că prind un loc de cazare şi să poată profita de zăpadă mai multe zile. „La noi cazarea este de 150 de leiape noapte şi, în sfârşit, pot spune că avem turişti. Până să cadă această zăpadă, am dus-o greu pentru că vara a fost friguroasă la altitudine, iar iarna, fără pic de zăpadă”, a declarat Paul Dumitrache, proprietarul Vilei Andra de pe Muntele Semenic.


Agroturismul înfloreşte


Pensiunile din zona muntelui, din localităţi precum Brebu Nou sau Gărâna, au parte de aceleaşi rezervări masive. „Suntem gata şi cu pregătirile pentru Crăciun şi Revelion, aşa că acest asalt al turiştilor ne cade bine”, a spus Marian Iosif, unul dintre proprietarii de pensiuni din localitatea Brebu Nou.
„Ţuica fiartă şi mămăliga au avut aseară succes la cele zece persoane care sunt cazate aici”, a adăugat bărbatul. Ba mai mult, el s-a arătat mulţumit chiar şi de starea drumurilor, care, spre deosebire de alţi ani, sunt accesibile celor care urcă pe munte şi vor să îşi petreacă aici sfârşitul de săptămână.


Pârtii cu nemiluita pe Semenic


Pentru practicarea sporturilor de iarnă, turiştii au de unde alege. Ei pot opta pentru Pârtia „Crucea de Brazi” şi cea de toobing, adică pentru sanie, au un schilift nou, construit în această iarnă. De asemenea, Pârtia Idioţi are schilift şi, în plus, beneficiază şi de nocturnă pentru cei care vor să schieze până târziu. Derdeluşul Goznuţa este şi ea pregătit să îi suporte pe pasionaţii sporturilor de iarnă.  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite