Reşiţa: Patronii îşi scot banii cu lichidări de stoc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajunşi în pragul disperării, micii afacerişti încearcă să mai salveze câte ceva din investiţiile făcute şi vând totul la preţ de achiziţie.


Criza financiară face ravagii printre comercianţi, după ce reşiţenii trec tot mai rar pragul magazinelor. Ca să nu rămână cu marfa pe rafturi, patronii au umplut vitrinele uriaşe de anunţuri care anunţă reduceri de preţ de minimum 50 la sută. „Din 14 mai am demarat o promoţie intitulată «preţuri de criză». Aceasta presupune reduceri la produse de până la 40 la sută. Am optat spre astfel de promoţii pentru a veni în întâmpinarea clienţilor cu preţuri avantajoase pentru această perioadă de recesiune”, a spus Lucia Dogerescu, şef magazin de încălţăminte.


Se închid porţile comerciale


Monopolul pus pe spaţiile comerciale din oraş, de cei doi-trei „băieţi deştepţi”, face ca preţul chiriilor să rămână foarte ridicat, iar pe fondul scăderii drastice a vânzărilor, tot mai multe magazine îşi închid porţile.


„Avem lichidare de stoc. Mai stăm doar o săptămână în acest spaţiu. Chiria a crescut şi nu ne mai permitem. Dacă înainte de sărbători plăteam pentru un spaţiu de 30 de metri pătraţi, în jur de 3.000 de lei, acum chiria a sărit de 4.000 de lei. Lucrez de trei ani în acest magazin şi acum trebuie să plecăm”, a spus Carmen Maldea, angajată a unei societăţi comerciale din zona Victoria.


„Au crescut vânzările de când avem lichidare de stoc. Am scăzut preţurile cu 30 la sută din valoarea iniţială.  Am dat bine filtrele de cafea, călcătoarele, veiozele, maşini de carne şi alte obiecte de uz casnic”, a mai spus Carmen Maldea, angajată la un magazin.


Reşiţenii profită de reduceri
De necazul comercianţilor, reşiţenii profită însă din plin. Ei au ajuns să vâneze pur şi simplu magazinele care practică reduceri masive sau care fac lichidări de stoc. „E devărat că mă atrag reducerile de preţ. Pe criza asta trebuie să speculăm orice ocazie. Având în vedere că acum poţi cumpăra  aproape tot la jumătate de preţ, consider că este o perioadă foarte bună pentru cumpărături. Ştiu că pentru comercianţi e greu, dar pentru noi e foarte bine”, a spus Ion Dumitru, un tânăr reşiţean surprins la shopping.  

Cumpărători avantajaţi

Lichidările de stoc sunt un prilej pentru reşiţeni să achiziţioneze produse reduse. Astfel, pentru un suport de inox care costa înainte de lichidare 65 de lei, acum este etichetat cu  doar 42 de lei. Pentru gospodine, lichidările de stoc sunt o bucurie. Preţul tigăilor teflonate este între 29 de lei şi 35 de lei. Chiar şi prăjitoarele de pâine au fost reduse. Acestea se pot cumpăra la preţul de 28 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite