Reşiţa: PORTRET / Radu Hanes Un reşiţean în PUBLIKA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Radu Hanes Un reşiţean  în PUBLIKA
Reşiţa: PORTRET / Radu Hanes Un reşiţean în PUBLIKA

Reşiţeanul a străbătut sute de kilometri până la Bucureşti pentru a se afirma în muzică.

PROFIL
Născut. 19.08.1977, Reşiţa. 
Studii. Liceul.
Familie. Căsătorit cu Sonia, un băieţel de 2 ani şi jumătate pe care îl cheamă Marco.


Radu Hanes a debutat în activitatea muzicală la vârsta de 18 ani. Percuţia l-a fascinat de mic, dar abia în 1995 a început să studieze la îndemnul lui Ştefan Iakab. Nu avea un set de tobe, iar prietenii îl ascultau cum bătea ritmul pe obiecte cu rezonanţă. Ambiţios din fire, nu s-a lăsat descurajat de faptul că nu avea posibilitatea financiară să-şi cumpere tobe. Aşa că a continuat să viseze şi să-şi promită că va face tot posibilul să cânte într-o trupă. Doi ani mai târziu, alături de Trupa 4You, pune în practică afinitatea pentru muzică.
 După un periplu muzical prin Reşiţa, Oradea,  Belgia, Luxemburg şi Germania decide să se stabilească în Bucureşti, alături de soţia sa Sonia. A avut ocazia să cânte alături de Tibi Scobiola şi Damian Drăghici şi să-i cunoască pe Steve Lukather, Nathan East şi Gregg Bissonette, artişti ce i-au schimbat fundamental concepţia despre muzică.

A cântat în mai multe trupe
„A fost o decizie radicală. Am renunţat practic la tot şi am decis să ţintesc mai sus. Soţia mea m-a susţinut enorm şi mă bucur că am reuşit să-mi văd visul cu ochii. Uneori îmi aduc aminte de petrecerile din Reşiţa, dar acum lucrez la un alt nivel“, îşi aminteşte Hanes.
La Bucureşti, începe activitatea cu trupa Las Vegas Band, alături de care a avut mai multe apariţii şi concerte, abordând atât piese proprii, cât şi coveruri în mai multe cluburi din ţară. Apoi, se alătură celor de la Slang şi, mai târziu, lui Damian Drăghici. „Primul set de tobe profesionale l-am cumpărat înainte să plecăm la Bucureşti. A fost necesar să fac mari eforturi, dar într-un final am reuşit“, a mai spus Hanes.  Maturitatea muzicală o atinge în 2008, când dintr-o potrivire muzicală ieşită din comun, ia fiinţă Trupa Publika. Alături de colegii săi de trupă, abordează muzica într-un stil propriu. Până în momentul de faţă, televiziunile de specialitate difuzează cele două videoclipuri ale pieselor „Unde eşti“ şi „A perfect day“.
„Alături de colegii mei de la Publika mă simt extraordinar. Comunicăm foarte bine şi am învăţat în primul rând să fim prieteni. Tocmai de aceea cred că rezultatele muncii noastre se văd. Asta mai ales că în luna noiembrie vom lansa şi un album care sper să fie primit bine de public. Am muncit mult la el şi sunt convins că românii se vor regăsi în piesele noastre“.



Întrebări şi răspunsuri
Te-ai acomodat cu viaţa din Bucureşti?
Nu pot să spun că m-am acomodat. Sunt conştient că  am mai multe posibilităţi de afirmare. Aici este un alt mod de viaţă şi singurele momente liniştite le petrec alături de familie, la Reşiţa


Ce presupune munca de artist?
Cred că trebuie să ai ambiţie, răbdare şi multe ore de repetiţie. Cu toate că lucrăm foarte mult, avem satisfacţie atunci când urcăm pe scenă în faţa unui public de bună calitate şi suntem apreciaţi.


Ce-i place
„Ador să-mi petrec timpul liber cu familia. Iubesc să stau cu fiul meu Marco, în vârstă de doi ani şi jumătate. Orele petrecute cu el mă încarcă de energie“.

Ce nu-i place
„Nu îmi place minciuna, prostia şi persoanele care nu au bun simţ. Nu cred că aş suporta să fiu trădat de prieteni şi de cei apropiaţi“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite