PORTRET / Roxana Lupescu este viitoare doctoriţă şi e pasionată de modeling şi înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Înot am început să practic la vârsta de patru ani. Fratele meu făcea înot şi, pentru că eram în clasa I, mergeam tot timpul cu el la antrenamente”,  spune sportiva.

Profil
Născută.  6 mai 1986, la Reşiţa
Ocupaţia. Studentă
Studii. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara
Familie. Necăsătorită

Deşi a fost o joacă la început, cu timpul sportiva a început să meargă tot mai des la antrenamente, cantonamente de pregătire, iar apoi au urmat participări la concursuri naţionale şi internaţionale. „Era o simplă bălăceală cu colacul pe lângă cei care se antrenau. Cu timpul, însă, a început să-mi placă foarte mult şi nu a durat mult până am început să am performanţă”, a spus Roxana.

Primul casting, o reuşită

O sportivă desăvârşită, mereu implicată în activitatea pe care o desfăşoară, tânăra a fost convinsă de una dintre antrenoarele sale de înot să participle la un casting. „Modelingul a fost pur şi simplu o întâmplare. Prima dată când am făcut ceva în acest sens aveam 15 ani şi am participat la un casting, la insistenţele unei antrenoare de înot. Am câştigat castingul şi am participat la Bucharest Fashion Week, prima ediţie”, povesteşte Roxana.

Prezentări pentru Botezatu

Câştigarea primului premiu a însemnat pentru Roxana noi provocări: „Îmi aduc şi acum aminte perfect cum a fost la Bucureşti, la prima mea prezentare. La casting erau sute de fete, toate frumoase, şi mă simţeam străină în lumea aceea”.  Deşi avea emoţii, tânăra a reuşit să le depăşească, iar prima prezentare a fost pentru Botezatu. „Prezentarea a fost foarte frumoasă, totul a mers extraordinar, a fost un sentiment extrem de plăcut. De atunci am mai prezentat de foarte multe ori pentru el, este o persoana extraordinară, foarte manierată şi respectuoasă”, a mai spus tânăra.

Ca între prieteni

„Una dintre cele mai plăcute experienţe, însă, a fost cea cu designerul Diana Bobar. În ultimii trei ani, pot să zic că am avut cele mai multe prezentări şi colaborări. Cea mai placută colaborare este, bineînţeles, cu Diana Bobar, suntem prietene. Tot timpul îmi face plăcere să prezint pentru ea şi să fac sedinţe foto”, a mai povestit studenta.

Deşi este un model foarte apreciat şi o înotătoare de nota 10, Roxana nu a uitat nici o secundă de şcoală. Din februarie, aceasta va pleca să studieze în străinătate. „Am obţinut o bursă de studii şi am să plec Roma, unde voi studia medicina, timp de un semestru”, a mai spus studenta.

Întrebări şi răspunsuri
Cum te descurci cu înotul?

Am reuşit să câştig la înot toate competiţiile de master la care am participat, deşi am avut numeroase prezentări şi sedinţe foto. Chiar săptămâna trecută am participat la un concurs, la Timişoara, şi am câştigat două medalii de aur.

Vei continua cu modelingul?
Există deja mai multe proiecte la care lucrez, atât la nivel local, cât şi internaţional. Am să particip în continuare la castinguri, iar dacă designerii doresc să le prezint colecţiile, am să fac lucrul acesta cu cea mai mare plăcere, atât cât îmi permite timpul.

Ce-i place
„Iubesc filmele, îmi plac plimbările prin parc, îmi place iarna pentru că pot schia, urăsc începutul cărţilor, dar iubesc sfârşitul lor. Iubesc Parisul şi îmi place ciocolata“, a declarat Roxana.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu minţită. Nu-mi place lenea, nesimţirea şi superioritatea unora. Nu îmi place să pierd timpul degeaba, sunt foarte calculată şi atentă în ceea ce fac şi din cauza asta nu-mi plac oamenii care nu sunt capabili să ducă la bun sfârşit un lucru“, a explicat Roxana.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite