PORTRET: Iulia Zimţa ar da paleta pe expediţii marine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Zimţa
Iulia Zimţa

A ieşit învingătoare din toate competiţiile de ping-pong la care a participat şi vrea să facă parte din cea mai bună echipă. Ca orice adolescent în ultimul an de gimnaziu, Iulia îşi face planuri de viitor. Are emoţii pentru examenele de final de an, dar şi pentru că se va despărţi de colegii şi prietenii ei cu care a împărţit clasa timp de opt ani

Profil:

Născută. 12.09.1995, Reşiţa
Ocupaţie. Elevă clasa
a VIII-a Şcoala Generală numărul 6
Hobby. Ping-pongul, calculatorul şi muzica

Prima pasiune a adolescentei a fost calculatorul. Navigatul pe internet reprezenta cea mai potrivită metodă de relaxare până în momentul în care a pus prima oară mâna pe paleta de ping-pong. Din acel moment a înţeles că sumedenia de informaţii de pe web şi conversaţiile interminabile pe internet nu-i sunt de mare ajutor.

„Pierdeam nopţile la calculator. Este ca un microb care te îndepărtează de socializare, care te îndepărtează de prieteni”, spune Iulia. S-a familiarizat cu tenisul de masă în urmă cu patru ani.  În clasa a V-a a jucat pentru prima oară ping-pong.

„Cred că este o dragoste mai veche. În clasele mici am jucat tenis de plăcere, trei ani. Tenisul de masă nu a fost o problemă pentru mine. La prima competiţie am şi câştigat locul II. Atunci am ajuns la concluzia că nu trebuie să renunţ la ping-pong şi că trebuie să merg mai departe. M-am amibiţionat, iar doamna profesoară Moroiu m-a ajutat să am rezultate bune în acest sport”, spune Iulia. Adolescenta practică acest sport aproape zilnic. Se pregăteşte mai mult atunci când are concursuri. Ea joacă tenis de masă şi la şcoală, dar şi împreună cu tatăl său. „Tata ştie să joace bine tenis de masă. Mă cam bate, dar nu mă sperie acest lucru. Eu nu mă las. Trebuie să-l bat şi eu. Cred că ping-pongul este un sport pentru fete. Nu este un sport dur”, explică adolescenta. La toate concursurile la care a participat a câştigat numai locurile I şi II. Ultimele două competiţii la care a fost au clasat-o pe locul I.

Are emoţii pentru liceu

Ca orice adolescent în ultimul an de gimnaziu, Iulia îşi face planuri de viitor. Are emoţii pentru examenele de final de an, dar şi pentru că se va despărţi de colegii şi prietenii ei cu care a împărţit clasa timp de opt ani. Îşi imaginează cum va fi viaţa de liceu şi speră că va avea mai mult timp liber. „Noi avem foarte mult de învăţat. Nu prea am timp să fac nimic. Cred că la liceu voi fi mai liberă. Nu aş vrea să mă despart de colegii mei de acum. Am emoţii pentru că voi fi boboacă, dar şi pentru că nu ştiu cum vor fi noii colegi”, spune Iulia. Ea învaţă bine şi-şi doreşte să devină biolog marin. A participat la olimpiade şcolare, iar în clasa a VII-a a luat premiul III. „ Dacă învăţăm suntem avantajaţi. Avem numai de câştigat. Citind mult am descoperit că îmi place biologia. Sper că voi deveni biolog marin. Eu asta aş vrea să devin când voi fi mare şi nu cred că-mi voi schimba opţiunea. Sunt pasionată de expediţii”, spune cu mândrie Iulia.

Întrebări şi răspunsuri


Ce faci în timpul liber?
Îmi place  foarte mult să stau cu sora mea care are numai patru ani. Antonia îmi ocupă timp. Este şi ea îndrăgostită de tenisul de masă. A trebuit să-i facă tata o măsuţă mică, special pentru ea.
Crezi că vei continua cu tenisul la liceu?
Da. Chiar voi vrea să mă înscriu într-o echipă. Şi aş vrea să mă înscriu şi într-o asociaţie în care tinerii au fel de fel de activităţi. Vreau să devin voluntar.
Cum sunt adolescenţii din ziua de azi?
O mare parte din colegii şi prietenii mei au câte o ocupaţie, fac ceva util. Nu-i înţeleg pe cei care sunt dezinteresaţi de ce se întâmplă în jurul lor. Nu-i înţeleg pe cei care petrec mult timp în faţa calculatorului. Nu vor putea socializa, nu-şi vor putea face prieteni. 

Ce-i place
„Îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii. Îmi place să ascult muzică, pop sau rock. Îmi plac drumeţiile, îmi place să mă joc cu Lara, câinele ciobănesc german al familie. Îmi place să joc tenis de masă“.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu minţită. Nu-mi plac persoanele care nu au curajul să-mi spună ce cred despre mine. Nu-mi plac prefăcuţii. Nu-mi plac manelele“.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite